View Single Post
  #30  
Old 05-02-2022, 04:13 PM
workingonit's Avatar
workingonit workingonit is offline
Member
 
Join Date: May 2021
Location: DFW Texas
Posts: 527
workingonit is on a distinguished road
my MAF seems to be correct for the application

Quote:
Originally Posted by EODguy View Post
There are many MAFS that are sold for our e53's that are actually for the Land Rover. They fit, the connector is the same, but frame holding the sensor is completely different and even though it will work they die usually around a year. Make sure your MAF is for the e53. Also tap on the connector with a screwdriver handle and if the engine stumbles the film is toast.

Over here in Camel land it's a common switch and cheaper to boot, but if it's the Lamb Roller one you would get those readings from a fairly new one that's dying. (approximately 1yr)

Sent from my SM-A730F using Tapatalk
Name:  my current MAF sensor.JPG
Views: 69
Size:  35.4 KB
This is the best photo I have, and if I read it correctly, it's the proper part.
__________________
'01 BMW X5-E53 3.0i (born 7/13/01)
topas-blau, Leder-Montana grau,
my new favorite project car

Plus four GM vehicles: 2 Daily Drivers, and 2 modified trucks (for hauling & camping):
3 Chevys:
'09 HHR Panel LS 2.2L,
'08 Cobalt Coupe LS 2.2L,
'04 Silverado 2500HD WT Reg. Cab
+ a '98 GMC Sierra 1500 Ext. Cab

- and 20 others, now gone, that I've had over the last 58 years (not counting the stillborn "1965 ChevyII altered/gasser project")
Reply With Quote

Sponsored Links