Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X3 (E83) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 12-20-2007, 04:57 AM
trapdoor's Avatar
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bristol, UK
Posts: 465
trapdoor is on a distinguished road
I get an issue where my air con display goes black for a second or so randomly. No other lights go out and even the button LED's on the air con panel stay lit.

Dealer has had the car 5 times now, each coming back no fault found. Even though the car is under warranty, they now tell me that to do any further more in-depth investigations may lead to me having to pay if they can't find anything.

Is it likely that this is the same issue or is mine a faulty Climate Controller panel? Is the SIB North America only or Worldwide? Last one I took them about the transmission update they dismissed as NA only, but after several rants, 'found' one applicable to Europe. BMW customer service gets more like Ford every year
Reply With Quote

Sponsored Links

  #22  
Old 12-20-2007, 10:10 AM
AzNMpower32's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: WNC
Posts: 6,010
AzNMpower32 is on a distinguished road
You issue does not appear to be related to the SIB I posted, which replaces the instrument cluster. It is probably as you mentioned, a faulty climate control module, since that is the only unit affected.

There is a clear disclaimer on the BMW TIS site that the SIBs are only effective for NA vehicles. So therefore, I cannot say if the same bulletin exists in Europe.
__________________
2014 Mazda 3 GT: ō Consumption: (click for details)
Reply With Quote
  #23  
Old 12-20-2007, 12:38 PM
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: X3world
Posts: 6
BJZ X3 is on a distinguished road
I had the odometer digital display fade in and out about four times. Took it into the dealer and they replaced the light module. The paperwork listed an internal malfunction of LSZ had a fault. Hasnít done it since but itís only been a week. Good luck

05 X3
Reply With Quote
  #24  
Old 08-25-2017, 02:56 PM
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 42
scottjoh is on a distinguished road
I know this is an old thread, but, I recently got an X3 cluster in for repair for non-functioning ambient temp sensor. I was shocked when I found the problem. The soldering on these clusters is HORRIBLE. The people that made the printed circuit board royally screwed up and I'm surprised I don't see more complaints of intermittent or solid cluster problems. Maybe the cluster I am looking at is a fluke and the problem was corrected. I hope it correct. I'm interested to know if you've had your instrument cluster replaced and what problem you experienced.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 12:25 AM.
vBulletin, Copyright 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
© 2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.