Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-12-2019, 12:21 AM
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: SoCal
Posts: 1,624
g300d is on a distinguished road
White noise and clicks from speakers - even with the radio off

Noticed some clicking the other day, noticed it was from the speakers. Thats when I noticed the white noise.

I turned on the radio and the white noise stopped for a second, then came back, then the music.

Wonder if anyone has experienced this? This is on the 3.0 with nav and dsp.
__________________
04 X5 3.0i auto
03 X5 4.6is
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 10-12-2019, 12:25 AM
andrewwynn's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Racine, WI
Posts: 4,514
andrewwynn is on a distinguished road
Common from an audio system that has a separate amp. Wondering if the signal to turn the amp off/on with the head unit is not signalling off. (or if the dsp model does use an external amp)
__________________
E53 / M54 2001 3.0i gas LHD (pair of them: his & her)
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2019, 01:03 AM
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: SoCal
Posts: 1,624
g300d is on a distinguished road
Yes the DSP system has a proprietary external amp.

I've never experienced having an amp not turn off before, in factory and aftermarket systems, but I suppose there is a first time for everything lol!
__________________
04 X5 3.0i auto
03 X5 4.6is
Reply With Quote
  #4  
Old 10-12-2019, 01:15 PM
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: SoCal
Posts: 1,624
g300d is on a distinguished road
I did a bit of googling and someone posted about an E39 M5 DSP system with the same problem.

He opened his amp and saw some darkened windings and based on that decided to replace the amp with a used one off ebay.

Unfortunately his next posts were about the new amp starting to cut out after a few seconds and he did not elaborate if the white noise disappeared. But I guess his not mentioning it means it was resolved by the amp replacememt, and the cutting out is a new problem? Unfortunately the thread petered out at that point.

Will try to include the E38 in the search, I think their DSP system is very closely related to ours.
__________________
04 X5 3.0i auto
03 X5 4.6is
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 06:27 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.