Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #61  
Old 03-24-2021, 03:28 PM
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Canada
Posts: 426
c-bass is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by crystalworks View Post
Fair enough. My likely culprits... lower oil dipstick tube o-ring, vacuum line on back of intake manifold that goes to the SAP valve. The block off cap for the vacuum port adjacent to the SAP valve vacuum line on back of intake manifold.

Those are my guesses. I wait anxiously for the next exciting installment of the adventures of Black Bastard.
Solid guesses!

The vacuum line and block off cap I've been stung by before so to rule them out I reached back there and replaced them during the CCV refresh. I might have neglected to mention that.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #62  
Old 03-24-2021, 03:30 PM
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Canada
Posts: 426
c-bass is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Nolimite39 View Post
The duct tape holding together the #6 intake runner warms up and starts to fall off. . . you said guess. . .
Solid guess...but no

for safety reasons I only use Duct tape on fuel line or exhaust related repairs.
Reply With Quote
  #63  
Old 03-24-2021, 06:44 PM
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Canada
Posts: 426
c-bass is on a distinguished road
So where is the smoke coming from you ask? Excellent question!

Well it seems like it's coming from the middle of the top of the engine. Which makes no sense to me.

I wasn't able to snap a shot of the smoke I saw while I was operating the "Bastard Bong" but it was coming out of the middle towards the back.

I couldn't see smoke coming directly from any source but it was there. Just sort of lingering around the intake runners maybe escaping from the back of the engine and wafting up?

Using one of those little mirrors I tried to get a peek back there at the vacuum lines and those caps. I figured since I gave it the ol' reach around maybe something wasn't sitting properly. Nope, no smoke coming from back there either.





So I'm staring at the engine thinking to myself if it's not coming from the back or any of the hoses where else could it be? It's gotta be a gasket right? That or the intake is cracked

I'm still wondering how CYL 2 and 6 are being singled out. Ruling out everything else except the injector being replaced...well there's a gasket between the intake manifold and engine block right? So I'm thinking if that gasket was compromised it could possibly affect the individual cylinders right?

I did some quick googling and didn't come across many posts with people experiencing a similar issue but I still feel like this could very much be the culprit.

While we're at it what else is a gasket that hasn't been replaced...throttle body housing...even though I don't think that would contribute to specific cylinder misfires, we'll just go ahead and get us a new one.

I felt confident enough in my theory that before long a new intake manifold gaskets and throttle body gasket were on the way!
Reply With Quote
  #64  
Old 03-27-2021, 08:24 AM
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Canada
Posts: 426
c-bass is on a distinguished road
Where's our updates you ask??

It seems IMGUR has having some sort of technical difficulties and all my images or either gone or not accessible

Anyone have suggestions for another free image hosting site that doesn't suck?
Reply With Quote
  #65  
Old 03-27-2021, 09:34 AM
crystalworks's Avatar
Premier Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: SA, TX
Posts: 5,656
crystalworks is on a distinguished road
I use postimages. Not the prettiest UI, but never had an issue.
__________________
2005 X5 4.4i Build 04/05 Maintenance/Build Log
Nav, Pano, Sport (Purchased 06/14 w/ 109,000 miles) (Sold 8/15 w/121,000 miles)


2006 X5 4.8is Build 11/05 Maintenance/Build Log
Nav, DSP, Pano, Running Boards, OEM Tow Hitch, Cold Weather Pckg (Purchased 08/15 w/ 90,500 miles)

2010 X5 35d Build 02/10
Nav, HiFi, 6 DVD, Sports Pckg, Cold Weather Pckg, HUD, CAS, Running Boards, Leather Dash, PDC, Pano (Purchased 03/17 w/ 136,120 miles)
Reply With Quote
  #66  
Old 03-27-2021, 09:38 AM
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Canada
Posts: 426
c-bass is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by crystalworks View Post
I use postimages. Not the prettiest UI, but never had an issue.
I've used them before and the UI is straight up craigslist v1.0

I guess I got a little spoiled with dumping a bunch of pictures and then coming by later and picking out my links in IMGUR, even though I can't stand the fact they made it such a stupid procedure to make a folder. Which I have yet to be able to pull off
Reply With Quote
  #67  
Old 03-27-2021, 09:39 AM
EODguy's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Saudi Arabia/Philippines/USA
Posts: 2,054
EODguy is on a distinguished road
Tapatalk uploader works flawlessly for me (but seems to load images in HD)

Sent from my SM-A730F using Tapatalk
__________________
"When the Team Chief said.... You're trapped in a hole with nothing but a goat and a slinky, what do you do? Stubby said, I'm not sure but it won't end well for the goat...." ~(Overheard) Last day, Phase 3, Q Course
Reply With Quote
  #68  
Old 03-27-2021, 11:04 AM
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Canada
Posts: 426
c-bass is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by EODguy View Post
Tapatalk uploader works flawlessly for me (but seems to load images in HD)

Sent from my SM-A730F using Tapatalk
I'm very familiar with your sitting in the front row of the movie theater experience

and for that reason, I'm out

I'm guessing it's some kind of temporary glitch because as far as I can tell all the images are still showing up (at least for me) but I get a generic error page

"Zoinks! You've taken a wrong turn.
Let's split up, gang. If you're looking for an image, it's probably been deleted or may not have existed at all."
Reply With Quote
  #69  
Old 03-27-2021, 12:08 PM
EODguy's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Saudi Arabia/Philippines/USA
Posts: 2,054
EODguy is on a distinguished road


Sent from my SM-A730F using Tapatalk
__________________
"When the Team Chief said.... You're trapped in a hole with nothing but a goat and a slinky, what do you do? Stubby said, I'm not sure but it won't end well for the goat...." ~(Overheard) Last day, Phase 3, Q Course
Reply With Quote
  #70  
Old 03-27-2021, 03:01 PM
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Canada
Posts: 426
c-bass is on a distinguished road
seems like I've narrowed down my image hosting problem to only my chrome installation

Whatever on with the show!

BTW in case anyone is curious,

there has been NO white smoke at all while all this other crap has been going on, so I might be willing to say that the CCV was in fact the problem and has been resolved...maybe
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 09:20 PM.
vBulletin, Copyright 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.