Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-17-2011, 12:37 AM
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Maryland, USA
Posts: 32
zachthefcr is on a distinguished road
Radio problem - radio is on, but no sound or DSP on non navigation model

I have a 2005 X5 4.4. In the middle of a phone conversation while driving and using blue tooth, the blue tooth stopped working. After I completed the call, the radio continued to show "Phone", and the FM/AM/CD would not come on. I tried turning the radio off and on, and each time, the radio continued to show "Phone." After turning the ignition on and off, even with an overnight wait, when the radio would be turned on, it would continue to show "Phone" and the radio could not be accessed. So, today, I disconnected and then reconnected the battery. I was able to then turn the radio on and see the FM and AM channels, but there was no sound. In addition, on a non-navigation unit, when I hit the DSP button, there was no DSP screen that came on.

Note that radio was fine before the call. Also note that about two-three weeks ago, on a very damp evening, the radio went off completely while parking the car on my way to a restaurant. When I came out of the restaurant, and turned the car back on, everything was normal. Also, on accessing the battery today, and in checking the TCU compartment, there was no evidence of water anywhere.

Can anyone help on this? Thanks. Frustrated X5 owner.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 10-17-2011, 03:30 AM
romeokc10's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: California
Posts: 956
romeokc10 is on a distinguished road
It's the amp, do a search there are numerous posts about the amp going out.
__________________
2002 X5 4.6is
1999 C5 Corvette
1992 Mitsubishi 3000GT VR-4
1994 Kawasaki ZX-9R
2005 Mazda 6 Wagon (Wife's)
1991 Mitsubishi 3000GT VR-4
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2011, 06:58 AM
1stE53's Avatar
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Columbia, MO
Posts: 827
1stE53 is on a distinguished road
The dealership ended up replacing my radio. It was doing the same thing before I bought it and they had to replace the head unit as part of the deal. Good thing, it was very expensive.
__________________
'03 Black BMW E53 3.0i 110,000+ miles
'03 Black Mercedes-Benz W211 125,000+ miles
'13 White Mercedes-Benz W2o4 New
Reply With Quote
  #4  
Old 10-17-2011, 09:19 PM
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Maryland, USA
Posts: 32
zachthefcr is on a distinguished road
Thanks

Thanks for the feedback. I'll let you know how it goes. Zachthefacr.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
no dsp, no sound, non-navigation unit, radio

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 05:11 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.