Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Navigation System
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 02-29-2012, 04:47 AM
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Lithuania
Posts: 5
pampyras is on a distinguished road
Well I would need OS9 decompiler, because I couldn't find it anywhere
Reply With Quote

Sponsored Links

  #32  
Old 02-29-2012, 04:50 AM
ccfj1's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: The UK.
Posts: 1,931
ccfj1 is on a distinguished road
you have PM
__________________
Sept 03, M3, Silver Grey. Retro-fits: Modded Mk4 DVD Drive, OEM Bluetooth, VR Control, Rainbow Speaker Upgrade, Sony SOT Amp, HK Sub, CCFL, Intravee II, NightMode.
Reply With Quote
  #33  
Old 03-08-2012, 08:46 AM
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: IRL
Posts: 1
iMini1D is on a distinguished road
Bu using NavTweak I can extract files from navboot.
It that the same as Decompiler?

I tried to run os9exec version 338 for Windows (os9exec_338_Windows) with files I extracted but no success. Maybe I am doing something wrong?

Here is what I did
1. in Window 7, start CMD with admin right
2. in cmd got to directory with os9exec and bin directory.
3. extract file from navboot to the same folder as os9exec using NavTweak
4. in cmd type os9app.exe kernel

no matter which program I extracted from navboot, it returns the same thing

# OS9exec V3.38: OS-9 User Runtime Emulator
# Copyright (C) 2007 Lukas Zeller / Beat Forster
# This program is distributed under the terms of
# the GNU General Public License
#
# Platform: 'Windows - PC' (x86)
# - Windows Console Version
# - Using 68k-Emulator from UAE - Un*x Amiga Emulator (c) 1995 B. Schmidt
# Building CPU table for configuration: 68020/881
# 1852 CPU functions
# Building CPU function table (3 0 0).
# Emulation could not start due to OS-9 error #000:216 (E_PNNF): 'shell'
# Path Name Not Found
# OS-9 emulation ends here.
H:\OS9\os9exec_338_Windows>os9app.exe kernel
# Emulation could not start due to OS-9 error #000:216 (E_PNNF): 'kernel
'
# Path Name Not Found


ccfj1:
Can I have a copy of decompiler too?
Can you show me how you got Emulator work also

Many thanks
Reply With Quote
  #34  
Old 03-08-2012, 08:54 AM
ccfj1's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: The UK.
Posts: 1,931
ccfj1 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by iMini1D View Post
Bu using NavTweak I can extract files from navboot.
It that the same as Decompiler?
Yes, in effect it is.

Quote:
I tried to run os9exec version 338 for Windows (os9exec_338_Windows) with files I extracted but no success. Maybe I am doing something wrong?

Here is what I did
1. in Window 7, start CMD with admin right
2. in cmd got to directory with os9exec and bin directory.
3. extract file from navboot to the same folder as os9exec using NavTweak
4. in cmd type os9app.exe kernel
Have you loaded the os9 disc image mate?? (you need a os9 disc image called DD in the same dir as the os9app.exe file).

Quote:
no matter which program I extracted from navboot, it returns the same thing

# OS9exec V3.38: OS-9 User Runtime Emulator
# Copyright (C) 2007 Lukas Zeller / Beat Forster
# This program is distributed under the terms of
# the GNU General Public License
#
# Platform: 'Windows - PC' (x86)
# - Windows Console Version
# - Using 68k-Emulator from UAE - Un*x Amiga Emulator (c) 1995 B. Schmidt
# Building CPU table for configuration: 68020/881
# 1852 CPU functions
# Building CPU function table (3 0 0).
# Emulation could not start due to OS-9 error #000:216 (E_PNNF): 'shell'
# Path Name Not Found
# OS-9 emulation ends here.
H:\OS9\os9exec_338_Windows>os9app.exe kernel
# Emulation could not start due to OS-9 error #000:216 (E_PNNF): 'kernel
'
# Path Name Not Found
That wont work, as there is no link between the disc image and the "real world" dir (that the kernel file sits in).

This is essentially the problem, I can decompile the navboot, but I cant get them into the OS9 environment (to be able to run the config_tool).

Quote:
ccfj1:
Can I have a copy of decompiler too?
I do.

Quote:
Can you show me how you got Emulator work also

Many thanks
You pretty much have it mate, you just need the DD disc image and the decompiler. PM you real email and I'll sent them to you.
__________________
Sept 03, M3, Silver Grey. Retro-fits: Modded Mk4 DVD Drive, OEM Bluetooth, VR Control, Rainbow Speaker Upgrade, Sony SOT Amp, HK Sub, CCFL, Intravee II, NightMode.
Reply With Quote
  #35  
Old 11-18-2013, 11:01 AM
zyz zyz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Paris
Posts: 4
zyz is on a distinguished road
Hi guys,

I registered here specially to resurrect this topic. Was there any progress?

Found may be interesting info:
Wiki :: en_OS9_x86_Install

Did anyone know about QEMU? It supports MIPS as well, so it might be possible to create virtualbox for navboot, I hope...

Don't have much time at the moment, so would be grateful if you share what have you found by now...
Reply With Quote
  #36  
Old 11-19-2013, 04:34 AM
ccfj1's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: The UK.
Posts: 1,931
ccfj1 is on a distinguished road
Very interesting, I've downloaded and tried it.

However, I cant get the network part to install as the installer says "invalid use of install", I may require installing on a native XP machine.

As for updates, None... if this provides a way of allowing the navboot (or files therein) to be "loaded" into the os9 install AND the config_tool runs then that would be a huge step forward.

Good find though
__________________
Sept 03, M3, Silver Grey. Retro-fits: Modded Mk4 DVD Drive, OEM Bluetooth, VR Control, Rainbow Speaker Upgrade, Sony SOT Amp, HK Sub, CCFL, Intravee II, NightMode.
Reply With Quote
  #37  
Old 01-15-2014, 01:16 PM
zyz zyz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Paris
Posts: 4
zyz is on a distinguished road
Sorry for rare posting,
unfortunately I also could not get network part working, seems the TAP driver does not fit Win7, and then one installed from latest version of OpenVPN does not fit current OS image...

Just to share another finding:
OS-9 LV II and OS-9000 x86 images

There is a link (still working) to the Microware evaluation CD, (only for x86 tough) with Hawk development environment, unfortunately not checked yet and no idea, whether it might be useful somehow or not...
Reply With Quote
  #38  
Old 01-30-2014, 11:40 AM
zyz zyz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Paris
Posts: 4
zyz is on a distinguished road
Finally got working the network part with the emulator above on Win7.
Simply download latest OpenVPN package, unpack end extract x64 tap driver. Then go to Device Manager->Action->Add Legacy Hardware, then point to the .inf file of the driver extracted. Et voila! Now I can connect from host to emulated OS as in doc above.
Note: if the driver from previous install approaches is present in Device Manager (typically as "unknown device"), it needs to be removed manually, "update driver" does not work.

The .bat file included to .zip package needs to be adapted for a new driver path and also "run as Administrator".

Also works fine with latest QEMU binaries for Win that could be found here: Qemu On Windows
Reply With Quote
  #39  
Old 01-30-2014, 12:01 PM
ccfj1's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: The UK.
Posts: 1,931
ccfj1 is on a distinguished road
Hey zyz, good work,

I cant seem to find the x64 tap driver though, all the files I can find are .exe or msi, so I cant extract them, do you have a location for the driver part only?
__________________
Sept 03, M3, Silver Grey. Retro-fits: Modded Mk4 DVD Drive, OEM Bluetooth, VR Control, Rainbow Speaker Upgrade, Sony SOT Amp, HK Sub, CCFL, Intravee II, NightMode.
Reply With Quote
  #40  
Old 01-30-2014, 12:25 PM
ccfj1's Avatar
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: The UK.
Posts: 1,931
ccfj1 is on a distinguished road
Scratch that I now have a login on 10.0.2.14!!!

now to try and upload and use the configtool
__________________
Sept 03, M3, Silver Grey. Retro-fits: Modded Mk4 DVD Drive, OEM Bluetooth, VR Control, Rainbow Speaker Upgrade, Sony SOT Amp, HK Sub, CCFL, Intravee II, NightMode.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 12:10 PM.
vBulletin, Copyright 2020, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.