Xoutpost.com

Xoutpost.com (https://xoutpost.com/forums.php)
-   X5 (E53) Forum (https://xoutpost.com/bmw-sav-forums/x5-e53-forum/)
-   -   2004 x5 3.0i and missfire Help (https://xoutpost.com/bmw-sav-forums/x5-e53-forum/110022-2004-x5-3-0i-missfire-help.html)

oldblue1993 03-25-2019 08:11 AM

2004 x5 3.0i and missfire Help
 
So hopefully someone can point me in a direction of something that I have not tried yet. My x5 runs great idle is as smooth as a brand new car, but when going down the road with a light foot on the gas it stutters and the dreaded check engine light comes on but goes back to running fine.
The codes I am getting are secondary-air hot-film air mass sensor, trimming 02 before cat bank 1 and trimming before cat bank 2.

I have replaced disa valve, replaced CCV, cleaned Iac "all new gaskets well I was there, new plugs, new mass air flow sensor and had it smoke tested to be sure of no leaks.I also changed fuel filter and verified pressure.

I have read numerous thing on this and have tried almost everything, could the secondary mass be part of the trouble?

If anyone has a thought please share as I am ready to give up, but am in to deep to stop.

upallnight 03-25-2019 08:44 AM

Quote:

Originally Posted by oldblue1993 (Post 1158376)
So hopefully someone can point me in a direction of something that I have not tried yet. My x5 runs great idle is as smooth as a brand new car, but when going down the road with a light foot on the gas it stutters and the dreaded check engine light comes on but goes back to running fine.
The codes I am getting are secondary-air hot-film air mass sensor, trimming 02 before cat bank 1 and trimming before cat bank 2.

I have replaced disa valve, replaced CCV, cleaned Iac "all new gaskets well I was there, new plugs, new mass air flow sensor and had it smoke tested to be sure of no leaks.I also changed fuel filter and verified pressure.

I have read numerous thing on this and have tried almost everything, could the secondary mass be part of the trouble?

If anyone has a thought please share as I am ready to give up, but am in to deep to stop.

What type of Mass Air Flow sensor did you replace the original with? Was it a genuine Siemens MAF or so cheap MAF that you bought on eBay or Amazon. If you didn't buy a genuine Siemens MAF that is your problem.

oldblue1993 03-25-2019 09:36 AM

You are correct, was a cheapo map sensor. Went ahead an ordered the siemans, I did see a lot on that but obviously none of it sunk in, thank you and will give it a shot.


All times are GMT -4. The time now is 12:47 PM.

vBulletin, Copyright 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved.