Xoutpost.com

Xoutpost.com (https://xoutpost.com/forums.php)
-   X5 (E53) Forum (https://xoutpost.com/bmw-sav-forums/x5-e53-forum/)
-   -   WHITE LCD SATNAV SCREEN (https://xoutpost.com/bmw-sav-forums/x5-e53-forum/106873-white-lcd-satnav-screen.html)

FireballXL5 09-01-2017 02:29 PM

WHITE LCD SATNAV SCREEN
 
Hi everyone. I have an E53, and replaced the LCD screen with a new one. The problem is that when I turn the ignition on, I get a white blank screen. The radio works, cassette mechanism, and CD works OK.Can anyone please advise what I need to do..?Many Thanks.

UCrewX5 09-02-2017 02:53 PM

You could have an issue with the navigation computer, which is located in the left rear electronics compartment.

FireballXL5 09-02-2017 04:22 PM

Thank You UCrewX5 for the reply. I have a 16/9 screen with the drop down cassette tape, if that makes a difference.Everything works even the illumination. I certainly can check the SATNAV in the compartment. Would it help if I rebooted the unit..? I have read that this may do it by switching the ignition on, hold the power and cassette buttons together. What do you think...?

Crowz 09-02-2017 04:29 PM

Quote:

Originally Posted by FireballXL5 (Post 1115569)
Hi everyone. I have an E53, and replaced the LCD screen with a new one. The problem is that when I turn the ignition on, I get a white blank screen. The radio works, cassette mechanism, and CD works OK.Can anyone please advise what I need to do..?Many Thanks.

If you just replaced the screen then you did something wrong on the install of the new screen or the new screen is bad would be my guess.

FireballXL5 09-02-2017 08:26 PM

Hi Crowz.Thanks for the reply. So, I have re installed the original screen (with the dead pixels, but worked), and still showed a white screen, and everything works. This time, the white screen showed up the dead pixels in black.Any help or advice would be great. Thank You.

Crowz 09-02-2017 08:28 PM

Let me rewatch one of those install vids for putting the new screens in and I'll see if I can spot where things would most likely go wrong on the install. One sec.

Crowz 09-02-2017 08:32 PM

Watch this and see if anything stands out that you might of done wrong. I didn't see anything complicated but I deal with those ribbon cables all the time. People have issues seating them correctly at times. Also if the cable is creased to hard (bent to sharply) the inner wires can break.

https://www.youtube.com/watch?v=-jRorExbnqI

FireballXL5 09-03-2017 07:07 AM

Hello Crowz. OK Thanks for the link. I drove the car, and the LCD screen went from white to a black colour, everything is still working. Does the screen colour make a difference..? Thank You.

Emory39 09-03-2017 04:42 PM

Probably a bad new part... it does happens

e53sg 09-03-2017 05:13 PM

I had the same issue. The ribbon cable to the screen got buggered....


All times are GMT -4. The time now is 09:32 AM.

vBulletin, Copyright 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved.