Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X1 (E84) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-10-2019, 10:12 AM
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Bulgaria
Posts: 1
mariobgr is on a distinguished road
ABS/4x4/Flat tire monitor problems after changing alternator

Hi, guys, happy new 2019!

I've been happily driving my 2011 X1 20d xDrive for quite some time now (280k km)

On Christmas Eve my car started acting weird. First the error for "battery not charging" appeared, after that "increased battery discharge", followed by "ABS not working, 4x4 not working, FM not working"... basically, the whole dashboard lighted up like a Christmas tree The car went crazy and after turning off, it did not turn on again.

Since I'm way out of warranty, all repairs are done in a non-official service.

I got the alternator replaced, after which ABS and 4x4 errors disappeared, but lights went off along with electrical windows and hazard lights - classic symptoms, confirmed by computer diagnostics - fried FRM module, which I got replaced as well.

The weird part is that at the moment the computer was connected, the ABS and 4x4 errors appeared again. I've been driving the car for a few days before replacing the FRM module, no such errors appeared during that time - only "lighting system fault - stop carefully".

The guys in the service told me the computer does not see module responsible for ABS and 4x4, checkеd the wires, seemed ok.

They are looking into my car for the past two days (or at least they say so) with no results. I have no idea what's taking so long, but I'm getting a little bit nervous from the lack of news.

Any ideas what might be causing those problems? Is it possible that they did something wrong while changing the alternator or connecting it to a computer?

BR
Mario
Reply With Quote

Sponsored Links

Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 03:11 PM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.