Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X3 (F25) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-24-2019, 04:20 PM
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: New Zealand
Posts: 1
Jack895 is on a distinguished road
X3 F25 DSC and TPSM Issues

Hey guys thanks for the add. I have a 2013 X3 XDrive2.0 and its been going great until now. The DSC and TPSM lights came on and I took it to a BMW specialist and it gave the following codes. Thank you all lovely people for helping out!!!


**INTEGRATED CHASSIS MANAGEMENT (4 faults)**
4827BA ICM: Procedure error detected
48002C ICM: ACC: interface DSC
480121 ICM: inter yaw-rate signal implausible
480122 ICM: internal control unit fault


**DYNAMIC STABILITY CONTROL (4 faults)**
480AB8 DSC control unit:Vehicle start with vehicle moving or driving condition unknown
D35A3F ICM interface (vehicle yaw rate, ID: 0X19F) signal invalid
D35A62 Signal (lateral acceleration, centre of gravity, 0X19A) invalid, transmitter ICM/EPS
D35A53 Signal (actual steering angle, front axle, 57.1.2) invalid, transmitter ICM/EPS


**FOOTWELL MODULE (2 faults)**
800F92 Welcome light, repeat interlock, active
E58514 Interface, ICM transmitter (yaw rate, 0x19F): signal invalid


**ELECTROMECHANICAL POWER STEERING (1 fault)**
D51A53 ICM interface (actual steering angle, front axle, 57.1.2): signal invalid


**CRASH SAFETY MODULE (1 fault)**
C9542D Signal(driving speed, 0x19F) invalid, transmitter ICM


**CENTRAL GATEWAY MODULE (1 fault)**
801C20 ZGM: Central fault memory full - no control-unit fault


Additional info:

When the car turns on or ignitions on, no warning lights pop up. 3 seconds after the car starts rolling the DSC and TPSM warning lights appear. I have taken the battery into BMW for a full charge and cleared the codes to eliminate the cause of a lack of juice. SO the codes you see now actually point to something(s) thats actually wrong.

Atm, car will only go into comfort mode. When parked at the lights (car stopped) I can toggle into Sport or Eco modes, but as soon as the car begins moving the system will default back to comfort mode.

Generally car runs fine apart from the lights. Turns fine with no knocks/shudder/noise. BMW tech took it out on a road test and did not notice anything abnormal. It runs just like any other X3 I've tried but the lights suggest something is wrong.
Attached Images
 
Reply With Quote

Sponsored Links

Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 12:22 PM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.