Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #251  
Old 07-20-2021, 08:58 PM
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: TX
Posts: 71
txyaloo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by X5only View Post
Awesome! Thanks for the pic! Hhhmm, earlier you'd said you upgraded your LCM from LCMIII to LCMIV but temp still didn't show. Could it have been it's just that the IBusApp was at the default setting of LCMIII and you didn't really need to upgrade the oil level sensor? I wonder if all I need to do is to verify that my IBus app setting is correct. In any case, Hella does not make N62 engine oil level sensor - looked at both FCPEuro and Hella website. FCPEuro has OEM and Vemco oil level sensor for the N62 engine. Not sure if Vemco will fix the display in case I needed to upgrade the oil level sensor.
When I was trying to get it to work a few weeks back, I changed my settings to LCMIV but it still didn't work. That's what made me decide to try replacing the level sensor.

Might be worth checking in your case. I'm fairly sure it defaults to LCMIII.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #252  
Old 07-23-2021, 07:47 PM
X5only's Avatar
Premier Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bellevue, WA
Posts: 1,199
X5only is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by txyaloo View Post
When I was trying to get it to work a few weeks back, I changed my settings to LCMIV but it still didn't work. That's what made me decide to try replacing the level sensor.

Might be worth checking in your case. I'm fairly sure it defaults to LCMIII.
I just installed the new Resler USB IBUS interface and the updated app. The setting was already on LCMIV but still no oil temp. I've placed an order for the Vemo oil level sensor from FCPEuro. It's actually more expensive than BMW OEM.

https://www.vierol-shop.de/en/product/V20-72-0462

Hopefully it'll show the oil temp - fingers crossed. If not, at least I will get my money back. I'll just do a quick swap (without actually installing it in the sump) and see if it registers oil temp.
__________________
'05 E53 X5 4.4i, '97 E39 528, '07 E92 335i, '16 F86 X6M.

Last edited by X5only; 07-23-2021 at 08:26 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 08:45 AM.
vBulletin, Copyright 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.