Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-30-2019, 03:19 AM
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: New York
Posts: 10
Frankiesayrelax is on a distinguished road
Power Dip After Solenoid Cleaning

Hi all. Simply put, I just finished cleaning all four of my 4.4iís solenoids. I also cleaned the MAF. When I took it for a test drive I began experiencing major power loss during acceleration. As in, it would drop for a moment and then pick back up. I canít tell if itís at around 2k rpm or when I depress the pedal to a certain point. Iíll be scanning for codes tomorrow.

Has anyone experienced anything like this. What could I be missing? Or could try? Thanks to all. (p.s. let me know if I can provide more info to help ďdiagnoseĒ the issue).
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 09-30-2019, 11:43 AM
andrewwynn's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Racine, WI
Posts: 4,514
andrewwynn is on a distinguished road
Do you have a scanner with real-time data to read the requested vs actual cam positions?


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
E53 / M54 2001 3.0i gas LHD (pair of them: his & her)
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2019, 04:11 PM
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: New York
Posts: 10
Frankiesayrelax is on a distinguished road
I do, yet that wonít be necessary in this instance. I went back to check things over and found that I hadnít pushed the MAF sensor plug fully in. So it was unplugged! Now everything is working fine. I must remember next time to double check everything before closing the hood. Thanks for your response
Reply With Quote
  #4  
Old 09-30-2019, 04:25 PM
andrewwynn's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Racine, WI
Posts: 4,514
andrewwynn is on a distinguished road
I did the same thing after cleaning mine and wife's MAF.

I plugged hers in. Forgot mine. Doesn't help performance much
__________________
E53 / M54 2001 3.0i gas LHD (pair of them: his & her)
Reply With Quote
  #5  
Old 09-30-2019, 10:06 PM
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: New York
Posts: 10
Frankiesayrelax is on a distinguished road
Right! Well now to clear the ďservice engine lightĒ...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
power loss, solenoid, vanos

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 07:03 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
© 2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.