Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #81  
Old 11-27-2019, 11:57 AM
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: North Carolina
Posts: 22
tutone is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Overboost View Post
I just went back and reread the entire thread (post #44) and see you have a Business CD (no factory nav and no DSP). Your install will be very easy. A little trimming of the plastic X5 dash brackets to fit the Avin brackets.

On my AutoPlay install, I plugged the AutoPlay box into one of the USB cables and then ran the USB AUX 3RCA from the AutoPlay box USB to my cigarette lighter recepticle. This provides an additional USB through the AutoPlay box and allows for easily connecting my Samsung phone (wired Android Auto), USB thumbdrive movies, music or any side loading of apps, not to mention a USB charging port. All while the AutoPlay box is neatly tucked away out of sight.

It even gives me a 3.5mm jack for an additional A/V aux in in the event I ever need it.



What USB/aux cable is pictured here? Source?
__________________
2005 X5 3.0i
2003 530i Sport (former)
2014 Audi A6 TDI Prestige (daily)
2018 MB C300 Cabriolet (wife's)
Reply With Quote

Sponsored Links

  #82  
Old 11-27-2019, 12:41 PM
Overboost's Avatar
//Binary is in my DNA
 
Join Date: Apr 2006
Location: Huntersville, NC
Posts: 1,975
Overboost is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by tutone View Post
What USB/aux cable is pictured here? Source?


https://avinusa.com/usb-aux-3rca.html
Reply With Quote
  #83  
Old 11-27-2019, 01:21 PM
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: North Carolina
Posts: 22
tutone is on a distinguished road
__________________
2005 X5 3.0i
2003 530i Sport (former)
2014 Audi A6 TDI Prestige (daily)
2018 MB C300 Cabriolet (wife's)
Reply With Quote
  #84  
Old 11-27-2019, 04:20 PM
PropellerHead's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: At the wheel of a Bimmer
Posts: 1,880
PropellerHead is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by PropellerHead View Post
I tested it only once, but the phone paired even without manually launching the BT Android app. I will have about 20 hours with it on Sunday as we flock South again for December. I will play with it a bunch during that time.
Welp, today was a great day for success with Bluetooth! I have iBus set to launch Torque and Waze rather than the Android BT or phone apps. Today, I wasn't even thinking ab the BT phone- which is exactly how it oughtta be- and the phone rang through the speakers. It was *loud* but that's my phone settings.

The difference was that the call connected just fine and the sound was MUCH better than my previous unit! This was VERY cool!
__________________
Reply With Quote
  #85  
Old 11-27-2019, 07:58 PM
Overboost's Avatar
//Binary is in my DNA
 
Join Date: Apr 2006
Location: Huntersville, NC
Posts: 1,975
Overboost is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by PropellerHead View Post
Welp, today was a great day for success with Bluetooth! I have iBus set to launch Torque and Waze rather than the Android BT or phone apps. Today, I wasn't even thinking ab the BT phone- which is exactly how it oughtta be- and the phone rang through the speakers. It was *loud* but that's my phone settings.

The difference was that the call connected just fine and the sound was MUCH better than my previous unit! This was VERY cool!
I think the BT phone has a totally different setting of volume in the head unit compared to the base volume settings. Mine rang loud one day and when I went to turn it down I noticed the volume setting slider was turned way up from the base radio volume I was listening to. Just like my cellular, the phone call volume is different from the base volume.
Reply With Quote
  #86  
Old 11-28-2019, 06:52 AM
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: North Carolina
Posts: 22
tutone is on a distinguished road
Happy Thanksgiving, guys!

I have my Avant 4 99% installed but I cannot connect to the internet despite the unit showing as connected. I have tried my home network and my iPhone as a hotspot. Both have good to excellent signal strength. However, I cannot connect to Google Play Store and I cannot activate my iBUS. I have emailed Avin support but thought I'd ask here, too.
__________________
2005 X5 3.0i
2003 530i Sport (former)
2014 Audi A6 TDI Prestige (daily)
2018 MB C300 Cabriolet (wife's)
Reply With Quote
  #87  
Old 11-28-2019, 01:01 PM
Overboost's Avatar
//Binary is in my DNA
 
Join Date: Apr 2006
Location: Huntersville, NC
Posts: 1,975
Overboost is on a distinguished road
Happy Thanksgiving tutone. I would double check your WiFi antenna and connection first. Then maybe go into the connection settings and remove all known connections and try to setup the connections again. If none of that works and you haven't spent hours customizing your Avant-4 you could try a hard reset but this will take it back to out of the box configuration.
Reply With Quote
  #88  
Old 11-28-2019, 02:17 PM
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Menlo Park, CA
Posts: 1,067
Fifty150hs is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Overboost View Post
Happy Thanksgiving tutone. I would double check your WiFi antenna and connection first. Then maybe go into the connection settings and remove all known connections and try to setup the connections again. If none of that works and you haven't spent hours customizing your Avant-4 you could try a hard reset but this will take it back to out of the box configuration.
Happy Thanksgiving all!

Overboost: what's the procedure for the hard reset? After many hours of customizing my setup I've screwed something up. I can't figure out what, so I figured I'd start over. It's bizarre. The Ibus app shows fuel mileage lower than actual by several mpg and when I click through the items in the high cluster it shows mpg higher than actual. In addition, it shows range in km and the temp readout on the cluster has gone to centigrade as has the readout for the IHKA. I'm sure I've got something set wrong, but I can't figure out what that is as I didn't write down my settings as I did them. I will definitely do that this time. TIA!
Reply With Quote
  #89  
Old 11-28-2019, 03:19 PM
Overboost's Avatar
//Binary is in my DNA
 
Join Date: Apr 2006
Location: Huntersville, NC
Posts: 1,975
Overboost is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Fifty150hs View Post
Happy Thanksgiving all!

Overboost: what's the procedure for the hard reset? After many hours of customizing my setup I've screwed something up. I can't figure out what, so I figured I'd start over. It's bizarre. The Ibus app shows fuel mileage lower than actual by several mpg and when I click through the items in the high cluster it shows mpg higher than actual. In addition, it shows range in km and the temp readout on the cluster has gone to centigrade as has the readout for the IHKA. I'm sure I've got something set wrong, but I can't figure out what that is as I didn't write down my settings as I did them. I will definitely do that this time. TIA!
@Fifty150hs, pull the SD card cover and press the small button next to the SD slot but you can also do it from the Avant-4 settings menu.
Reply With Quote
  #90  
Old 11-29-2019, 01:39 PM
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Menlo Park, CA
Posts: 1,067
Fifty150hs is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Overboost View Post
@Fifty150hs, pull the SD card cover and press the small button next to the SD slot but you can also do it from the Avant-4 settings menu.
Thanks! That's what I'll be doing today.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 08:37 PM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.