Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 10-09-2021, 06:54 PM
andrewwynn's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Racine, WI
Posts: 8,507
andrewwynn will become famous soon enough
I use tapatalk app to auto resize


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
E53 / M54 2001 3.0i gas LHD (pair of them: his & her)
Reply With Quote

Sponsored Links

  #42  
Old 10-10-2021, 08:41 AM
Member
 
Join Date: Oct 2021
Location: Houston
Posts: 21
Coleman El is on a distinguished road
Thanks for getting me hip to this.
Here are the pics.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk
Reply With Quote
  #43  
Old 10-10-2021, 11:48 AM
Premier Member
 
Join Date: May 2020
Location: Palm Springs, CA
Posts: 207
PalmSpringsE534.6 is on a distinguished road
I had the same issue with my throttle body at one point. Try this...disconnect the Throttle Body connector. Clear the codes from your rig...and fire it up. It should start using a default algorithm so the response won't be quite as good. If it does start up and run well (as compared to what it's doing), reconnect the TB connector with it running. Shut the car off and re-start. Totally resolved my issues. For some reason, the TPS communication with the DME didn't "refresh" appropriately until I did this procedure. Then I was off to the races with full throttle and nice smooth idle.
__________________
2003 E53 4.6is, titanium silver, black Nappa interior
Reply With Quote
  #44  
Old 10-10-2021, 01:06 PM
bcredliner's Avatar
Premier Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Little Elm,Texas. (40 minutes North of Dallas)
Posts: 7,683
bcredliner is on a distinguished road
Did you replace the MAF and the throttle body or just the throttle body?

What do you mean by won't respond- it shows no indication it is trying to rev up? Or, if you depress the gas pedal it starts missing or roars but doesn't tach up and then stalls shortly after?

Codes are not always definitive. Sometimes they are more directional. I wold be sure the MAF is operating properly. In your case some of the codes could be problems that the MAF is causing.
__________________
X5 4.6 2002 Black Sap, Black interior. 2013 X5M Melbourne Red, Bamboo interior
Dallas
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 05:33 AM.
vBulletin, Copyright 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.