Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E70) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 06-30-2022, 02:07 AM
Member
 
Join Date: Mar 2022
Location: Bulgaria
Posts: 7
spitfirebg1 is on a distinguished road
I am using K-DCAN cable along with Carly/Bimmertools lite/BimmerCode/BimmerLink on my phone and ISTA on Windows 10.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #12  
Old 07-08-2022, 12:15 PM
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Saskatchewan Canada
Posts: 2,025
80stech is on a distinguished road
So I got the K+D Can cable and it does now see the "ignition on" I still get a CAN bus communication error though (I'm thinking it's a cable issue) and I can't seem to get the service functions working in DIS ;( I played around a bit with INPA and that seemed to work fine (but in German) but I think I reset the Readiness monitor and now my check engine light is on with no DME codes! I'm thinking the light will go out when the drive cycle is completed ?? We don't do much with emissions testing here so I have no experience with how that works.
__________________
1988 325is (purchased new) sold
2004 X5 3.0 2005 X3 2.5
2008 X5 3.0 (new to me)
Reply With Quote
  #13  
Old 07-08-2022, 05:02 PM
crystalworks's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: SA, TX
Posts: 6,405
crystalworks is on a distinguished road
I don't use DIS or I'd try and assist. Try to get a copy of ISTA running. I find it the most complete when doing diagnostics. The installations are much easier to get through now than they used to be. Otherwise, I use the other methods mentioned earlier if outside of the garage.
__________________
2005 X5 4.4i Build 04/05 Maintenance/Build Log
Nav, Pano, Sport (Purchased 06/14 w/ 109,000 miles) (Sold 8/15 w/121,000 miles)


2006 X5 4.8is Build 11/05 Maintenance/Build Log
Nav, DSP, Pano, Running Boards, OEM Tow Hitch, Cold Weather Pckg (Purchased 08/15 w/ 90,500 miles)

2010 X5 35d Build 02/10
Nav, HiFi, 6 DVD, Sports Pckg, Cold Weather Pckg, HUD, CAS, Running Boards, Leather Dash, PDC, Pano (Purchased 03/17 w/ 136,120 miles)
Reply With Quote
  #14  
Old 07-08-2022, 10:03 PM
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Saskatchewan Canada
Posts: 2,025
80stech is on a distinguished road
After a lot of fiddling with the cable (junk!) I finally got the idle with A/C on down by 50 rpm. The adjust range is limited to -50 to +150 which sucks but the -50 is welcomed I wish I would have bought a real ICOM unit when they were available for about $500 (I think) There are a few available for $800 + which is over $1000 in my money and I just can't afford that at the moment. I'll probably play around with the cable to see if I can get it working better. I checked again for codes and there is none but my check engine light is still on which is freaking me out a bit! Can anyone verify that is normal for the CEL to be on until the drive cycle is completed. It was never on until I reset the readiness monitor instead of the adaptions.

OK, took it for another drive and light went out!
__________________
1988 325is (purchased new) sold
2004 X5 3.0 2005 X3 2.5
2008 X5 3.0 (new to me)

Last edited by 80stech; 07-09-2022 at 12:30 AM.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-09-2022, 12:06 PM
crystalworks's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: SA, TX
Posts: 6,405
crystalworks is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by 80stech View Post
After a lot of fiddling with the cable (junk!) I finally got the idle with A/C on down by 50 rpm. The adjust range is limited to -50 to +150 which sucks but the -50 is welcomed I wish I would have bought a real ICOM unit when they were available for about $500 (I think) There are a few available for $800 + which is over $1000 in my money and I just can't afford that at the moment. I'll probably play around with the cable to see if I can get it working better. I checked again for codes and there is none but my check engine light is still on which is freaking me out a bit! Can anyone verify that is normal for the CEL to be on until the drive cycle is completed. It was never on until I reset the readiness monitor instead of the adaptions.

OK, took it for another drive and light went out!
Nice when things work out. I'm still waiting for my opportunity to experience that.

BTW, I also wish I had bought a real ICOM before the chip shortage. They were "only" $400 US before the chip shortage. Now most places are out of stock, or as you mentioned, over 2x the price. Fortunately the clone I purchased has been working great on all my vehicles. Fingers crossed that continues.
__________________
2005 X5 4.4i Build 04/05 Maintenance/Build Log
Nav, Pano, Sport (Purchased 06/14 w/ 109,000 miles) (Sold 8/15 w/121,000 miles)


2006 X5 4.8is Build 11/05 Maintenance/Build Log
Nav, DSP, Pano, Running Boards, OEM Tow Hitch, Cold Weather Pckg (Purchased 08/15 w/ 90,500 miles)

2010 X5 35d Build 02/10
Nav, HiFi, 6 DVD, Sports Pckg, Cold Weather Pckg, HUD, CAS, Running Boards, Leather Dash, PDC, Pano (Purchased 03/17 w/ 136,120 miles)
Reply With Quote
  #16  
Old 07-09-2022, 12:55 PM
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Saskatchewan Canada
Posts: 2,025
80stech is on a distinguished road
I've had a bit more time to look into the cable issues and it looks like there is a good chance I just need to set my latency on the One Stop cable to get it working properly with the Dcan It's been a while since I messed with this stuff and I'm getting older! It's good to hear that your clone ICOM is working good I have heard a few stories about the clones dropping out the same way a crappy cable can do so that would really suck!
__________________
1988 325is (purchased new) sold
2004 X5 3.0 2005 X3 2.5
2008 X5 3.0 (new to me)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 04:56 PM.
vBulletin, Copyright 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.