Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E70) Forum
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-17-2014, 12:21 PM
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Arizona
Posts: 12
desertoasis is on a distinguished road
2009 4.8i coolant bleed procedure doesn't work

I can't get the ignition procedure to start the bleed procedure on my 09 with 4.8i engine. Looked at multiple posts but just doesn't work. Started engine and get bleed fluid visible in reservoir. Is there something about the 09 that I'm missing.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 05-17-2014, 09:09 PM
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Arizona
Posts: 12
desertoasis is on a distinguished road
Anybody?

Doesn't anybody have an 09 4.8i that has done this? Why no fluid flow when I try to initiate the electronic bleed?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2014, 09:35 PM
ard ard is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Sierra Foothills, California
Posts: 5,693
ard is on a distinguished road
Just not many DIYers have gotten to this point yet, I am guessing! Any similarities to E53? Ask over there?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-18-2014, 12:39 AM
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: San Diego
Posts: 283
A B Able Truck is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by desertoasis View Post
I can't get the ignition procedure to start the bleed procedure on my 09 with 4.8i engine. Looked at multiple posts but just doesn't work. Started engine and get bleed fluid visible in reservoir. Is there something about the 09 that I'm missing.
http://m.youtube.com/watch?v=Nzk9yvFXsBI
Reply With Quote
  #5  
Old 05-18-2014, 08:39 PM
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Arizona
Posts: 12
desertoasis is on a distinguished road
Thanks for the video link but I've seen it. It's not the 4.8i engine though. I know it should be the same but can't figure out why it won't work. Car is fine otherwise.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-19-2014, 08:49 PM
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Atlanta, GA.
Posts: 495
gregg3gs is on a distinguished road
I don't think you have to start the engine in the x5.

I have it in one of my DIY's.

Ok, here is the link. In our cars you do not have to press the accelerator. The procedure starts automatically once fan speed and temp are correct.

BMW Coolant Bleed Procedure For Electronic Water Pump After Repairs On Cooling System - YouTube

Last edited by gregg3gs; 05-19-2014 at 08:56 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 05:46 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.