Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Bluetooth
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-16-2006, 10:07 PM
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: CT
Posts: 10
fryem1220 is on a distinguished road
2006 4.8 w/ nav

Ok.... me again. I'm using a V635 with cradle. The dealer installed a snap in adapter, a trim piece , and something else (eject box????).

I plug my phone in and the signal doesn't get any better. If anything it's worse.

From an earlier post I was told since my car is a 2006 w/ nav and bluetooth I didn't need the bumper antenna but I think I may???

How can I tell?
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 03-16-2006, 10:29 PM
UCrewX5's Avatar
co-founder
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hockeytown, USA
Posts: 9,737
UCrewX5 has disabled reputation
If you look in the left rear electronics bay and you find a coaxial antenna connection that isn't connected to anything then it's a good bet you need one. Based on your description that your signal gets worse when you put the phone into the cradle is also a strong indication that you'll need to add an antenna.

__________________

Xoutpost.com - where you come for the information but stay for the friendships
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2006, 10:32 PM
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: CT
Posts: 10
fryem1220 is on a distinguished road
I'm going to go check. What a bummer. You would think they would install this in a $73,000 car!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-17-2006, 08:43 AM
X5Jay's Avatar
Pre-fookin'-mia-memba!
 
Join Date: Mar 2005
Location: I'm Back!
Posts: 3,775
X5Jay is on a distinguished road
This happened to me when I had mine done as well. The dealer simply forgot to connect the antenna. I connected it and everthing was fine.
__________________
'08 335i Coupe - Barbera Red / Saddle Leather / Light Poplar Wood / 6spd Manual
Options: Sport, Premium, Cold Weather, Comfort Access, Active Steering (awesome!), Power Rear Shade, IPod Adapter, Navigation w/IDrive
Mods: M6 Wheels, Split Armrest, M-Steering Wheel, Euro Light Switch w/Rear Fog Lights, Short Shift Knob w/Matching E-Brake Handle, Clear Reflectors, CDV, Clear Bra

Retired:'04 X5 4.4i
Reply With Quote
  #5  
Old 03-17-2006, 09:25 AM
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: CT
Posts: 10
fryem1220 is on a distinguished road
They forgot to connect the bumper mount antenna or your truck used the same connection as the assist module?

My dealer didn't install the bumper mount said I didn't need it....but it seems I do.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 09:21 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.