Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Bluetooth
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 03-02-2005, 04:36 PM
Kewl X5's Avatar
Chairman/Moderator/Premier Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: X5 World
Posts: 4,000
Kewl X5 is on a distinguished road
No problem. But that snap works great. Currently, my armrest houses the outdate CPT 8000 and it charges the phone, transfers the address book and uses the car's phone antenna.

Reason for getting bluetooth phone is that both my wife & I can switch between our 2 BMWs and not have to use a specific phone. Then, we can have hands-free phone in both car. However, I just wish the V710 wouldn't have so many problems with BMW BT. By the way, the new 1.40OR firmware does make the V710 work much better (faster start up time and faster shut-down procedure).



Quote:
Originally Posted by rangerfan
Unfortunately I can't answer any of those questions. There are many people far more knowledgeable that should have some answers for you.

I still need to figure out why my snap in isn't functioning correctly and what i need to do to get it working right.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #12  
Old 03-02-2005, 04:37 PM
x5Monkey®'s Avatar
Your Uncle Rico
 
Join Date: Mar 2005
Location: Uranus
Posts: 313
x5Monkey® is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by rangerfan
How do we do that? And can I steal the Assist antenna for use with the BT? My Assist module is in a box in my garage so the antenna in the car isn't doing much good.
i assume you'd have to run a cable from the Assist/BT external antenna to the snap in adapter in the armrest. i don't know if there is a long enough bmw part nor do i know which connectors it has. should be simple enough though.
btw, for you GSM users, the Motorola v635 is coming out in the next few days. it's a v600 upgrade with a megapixel camera, video and still, and has a storage card for pics videos mp3's etc. i think it has the latest and best internet browser.
http://www.expansys-usa.com/product.asp?code=119021
__________________

My x5
More of my x
Reply With Quote
  #13  
Old 03-02-2005, 04:58 PM
rangerfan's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Connecticut
Posts: 1,510
rangerfan is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by x5Monkey®
i assume you'd have to run a cable from the Assist/BT external antenna to the snap in adapter in the armrest. i don't know if there is a long enough bmw part nor do i know which connectors it has. should be simple enough though.

http://www.expansys-usa.com/product.asp?code=119021
There is an antenna-like cable and a power cable that connect to the eject box under the armrest. Both are connected. I removed and reseated the connections a few minutes ago, and the phone still will not charge, and the antenna doesn't work. I guess it could be a bad snap in cradle.
__________________
-----

-'13 E93 M3 Cab, Interlagos Blue, Carbon Black leather, DCT, all options, and fun, endless fun!
-'13 X5 35i M-Sport, Carbon Black & Cinnamon, Dinan Stage 2!
-'15 Toyota Sienna Limited Premium AWD, Silver & Grey, Nav & BluRay, and less lame than the 2011 it replaced
-'07 Mini Cab S, Laser Blue, 6sp, endless fun that ended (sold)
-'04 X5 4.4i, loaded, loved, modded and sold
Reply With Quote
  #14  
Old 03-02-2005, 09:42 PM
SPAMMER
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 114
TripleX5 is on a distinguished road
Very cool.

Mine is sitting at my dealer. Jus haven’t had time to go pick it up.
Reply With Quote
  #15  
Old 03-02-2005, 10:17 PM
UCrewX5's Avatar
co-founder
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hockeytown, USA
Posts: 9,738
UCrewX5 has disabled reputation
Very cool indeed
__________________

Xoutpost.com - where you come for the information but stay for the friendships
Reply With Quote
  #16  
Old 03-02-2005, 11:00 PM
rangerfan's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Connecticut
Posts: 1,510
rangerfan is on a distinguished road
Anyone have any suggestions on how I should troubleshoot my new snap in? The cables are connected to the eject box, both what looks like the power cable, and the smaller blue antenna-like cable. The phone does not charge and the antenna does not work when in the snap in cradle. It could be the cradle, or it could be the car. What should I do next?
__________________
-----

-'13 E93 M3 Cab, Interlagos Blue, Carbon Black leather, DCT, all options, and fun, endless fun!
-'13 X5 35i M-Sport, Carbon Black & Cinnamon, Dinan Stage 2!
-'15 Toyota Sienna Limited Premium AWD, Silver & Grey, Nav & BluRay, and less lame than the 2011 it replaced
-'07 Mini Cab S, Laser Blue, 6sp, endless fun that ended (sold)
-'04 X5 4.4i, loaded, loved, modded and sold
Reply With Quote
  #17  
Old 03-02-2005, 11:12 PM
UCrewX5's Avatar
co-founder
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hockeytown, USA
Posts: 9,738
UCrewX5 has disabled reputation
Quote:
Originally Posted by rangerfan
Anyone have any suggestions on how I should troubleshoot my new snap in? The cables are connected to the eject box, both what looks like the power cable, and the smaller blue antenna-like cable. The phone does not charge and the antenna does not work when in the snap in cradle. It could be the cradle, or it could be the car. What should I do next?
If you have a multi-meter, see if you are getting power to on the cable that goes to the eject box. If not, check some fuses.
__________________

Xoutpost.com - where you come for the information but stay for the friendships
Reply With Quote
  #18  
Old 03-04-2005, 05:21 PM
rangerfan's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Connecticut
Posts: 1,510
rangerfan is on a distinguished road
Is there a dedicated fuse for the eject box power line? Picked up a multimeter this afternoon. I'll check it out when I get home.
__________________
-----

-'13 E93 M3 Cab, Interlagos Blue, Carbon Black leather, DCT, all options, and fun, endless fun!
-'13 X5 35i M-Sport, Carbon Black & Cinnamon, Dinan Stage 2!
-'15 Toyota Sienna Limited Premium AWD, Silver & Grey, Nav & BluRay, and less lame than the 2011 it replaced
-'07 Mini Cab S, Laser Blue, 6sp, endless fun that ended (sold)
-'04 X5 4.4i, loaded, loved, modded and sold
Reply With Quote
  #19  
Old 03-04-2005, 07:14 PM
rangerfan's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Connecticut
Posts: 1,510
rangerfan is on a distinguished road
Don't think there is power going to the eject box, but I might not be properly using the multineter. played around with the fuses, and reseated the 3 fuses having anything to do with the telephone. Regardless, the snap in doesn't work. I installed the BT setup, including the eject box and the snap in, myself. I ordered all of the parts, including the snap in, from Crevier in California. I am in Connecticut. If I bring the X into my local shop to troubleshoot this, will they fix it for free or will they charge me since I installed it all myself (and removed Assist in the process)?
__________________
-----

-'13 E93 M3 Cab, Interlagos Blue, Carbon Black leather, DCT, all options, and fun, endless fun!
-'13 X5 35i M-Sport, Carbon Black & Cinnamon, Dinan Stage 2!
-'15 Toyota Sienna Limited Premium AWD, Silver & Grey, Nav & BluRay, and less lame than the 2011 it replaced
-'07 Mini Cab S, Laser Blue, 6sp, endless fun that ended (sold)
-'04 X5 4.4i, loaded, loved, modded and sold
Reply With Quote
  #20  
Old 03-04-2005, 08:10 PM
UCrewX5's Avatar
co-founder
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hockeytown, USA
Posts: 9,738
UCrewX5 has disabled reputation
Quote:
Originally Posted by rangerfan
Don't think there is power going to the eject box, but I might not be properly using the multineter. played around with the fuses, and reseated the 3 fuses having anything to do with the telephone. Regardless, the snap in doesn't work. I installed the BT setup, including the eject box and the snap in, myself. I ordered all of the parts, including the snap in, from Crevier in California. I am in Connecticut. If I bring the X into my local shop to troubleshoot this, will they fix it for free or will they charge me since I installed it all myself (and removed Assist in the process)?
There should be 12V DC power on the cable that connected up to the eject box unit. If you aren't getting power out of the cable that extends from under the console then you definately have a problem.

Check and see if you have power as follows:

Pin 2 = Brown (GROUND)
Pin 5 = Red (12v +)

or

Pin 17 = Ground
Pin 10 = 12v +
__________________

Xoutpost.com - where you come for the information but stay for the friendships
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 09:37 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
© 2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.