Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Navigation System
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 01-16-2008, 08:50 AM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Venice Italy
Posts: 115
Symbian is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by flamex10
Can someone help me?
I have followed the procedure described above but when I insert the cd he immediately goes out.
I am sure not to have mistaken anything!
I have created the image with m2cdmgui.exe as described by Jochen and then burnt with ImgBurn but nothing, it doesn't work.
which sw version you tried to resume with?
You should try with the V17 one...burn it as is, with ImgBurn at 5X neither more nor less...
Reply With Quote

Sponsored Links

  #22  
Old 01-16-2008, 12:24 PM
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Italy
Posts: 45
flamex10 is on a distinguished road
I have tried with the sw v.21.1 and v.24, I have not tried with the 17.1 but you/he/she should be the same thing...
I have burnt the cd with ImgBurn to 4x to 2x, then I have also tried with clone cd.
The cd immediately spits him/it appeno I insert him/it!
Does thing recommend me to do?
Reply With Quote
  #23  
Old 01-16-2008, 12:50 PM
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Italy
Posts: 45
flamex10 is on a distinguished road
I have tried but the v17 cannot be modified because the pc not the lex, says that it is in unknown format.
Reply With Quote
  #24  
Old 01-16-2008, 03:02 PM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Venice Italy
Posts: 115
Symbian is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by flamex10
I have tried with the sw v.21.1 and v.24, I have not tried with the 17.1 but you/he/she should be the same thing...
I have burnt the cd with ImgBurn to 4x to 2x, then I have also tried with clone cd.
The cd immediately spits him/it appeno I insert him/it!
Does thing recommend me to do?
flamex, never been on bmwpassion forum?
I can explain you the right thing to do in our language...and you can find lot of posts about this trouble...

Anyway... V17.1 sw version seems to be the best version to resume dead navi...download it and burn with Imgburn as explained some posts above...
Reply With Quote
  #25  
Old 01-20-2008, 02:25 PM
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: UK
Posts: 4
AdamUK is on a distinguished road
Folks - Does anyone know how to burn one of the CloneCD Nav v22 links provided in this thread - in Mode 2? Using CloneCD to burn, I can't see this option..

http://www.e38.org/nav/v22_1_CloneCD.rar

I'm also suffering from the black screen having tried to go with a v26 update. I need to fix it and this thread looks like the answer!
Reply With Quote
  #26  
Old 01-20-2008, 03:18 PM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Venice Italy
Posts: 115
Symbian is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by AdamUK
Folks - Does anyone know how to burn one of the CloneCD Nav v22 links provided in this thread - in Mode 2? Using CloneCD to burn, I can't see this option..

http://www.e38.org/nav/v22_1_CloneCD.rar

I'm also suffering from the black screen having tried to go with a v26 update. I need to fix it and this thread looks like the answer!
you can't do this with CCD...you must convert V22 to mode2 using another program...I don't remember the name right now...ask KiwiJochen
about...
Once converted you can burn it with ImgBurn as well...maybe then best choice...
Reply With Quote
  #27  
Old 01-20-2008, 06:42 PM
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: UK
Posts: 4
AdamUK is on a distinguished road
I burned it using CloneCD and have fixed my problem

I wanted to update because my system never worked when the air was cold. BMW told me this would be cured by an update in firmware. Does anyone else know about this? I hope it's fixed that.
Reply With Quote
  #28  
Old 05-06-2008, 02:27 PM
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Sweden EU
Posts: 645
E5M1R is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by KiwiJochen
Hi everyone, if you burn an OS CD you must make sure the finished CD is burnt as a MODE2/FORM1 CD.

Most CD burners will burn as Mode1, and the Mk3 cannot boot from a Mode1 CD.

All your problems are caused by Mode1 CDs.

Make the CD a mode2 and it will burn OK.

Mode2 works on Mk3, Mk4
Mode1 only works on Mk4

You should verify that you have a Mode2 CD before inserting into the nav system

I use ImgBurn to verify my CDs.

Note that 3/1-63 was the last official version for the Mk3.
I have 3/1-64, but that's with custom splash screen and custom menu text :-)

Jochen
Whitch file to change to get it to show 3/1-64, or could you maybe share yours

Tnx in advance
__________________
X5 4,4i-06 Current
330Ci Cab-03 2007-2008
MB E55 AMG-03 2006-2007
Z3 2,8 Roadster-98 2006-2007
X3 2,0d-05 2005-2006
320d-99 1999-2005
Reply With Quote
  #29  
Old 05-06-2008, 04:00 PM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Posts: 2,575
KiwiJochen is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by E5M1R
Whitch file to change to get it to show 3/1-64, or could you maybe share yours
Change the version number in sw_rel.tbl

It's obvious what you have to edit :-)
Reply With Quote
  #30  
Old 05-12-2008, 10:15 AM
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 2
panos is on a distinguished road
Trouble with E38 update

I found a thread describing how to update my MK3 to V26. It even included CD Key image since I was starting from V16. That cdkey is not working and the nav computer is stuck on a screen that says "Insert cdkey or version 17" I have tried downloading V17.1 that is offered earlier in this thread as well with no luck. Within seconds of inserting the CD it is spit back out and nothing happens. I noticed when burning the V17.1 CD or the CD Key images with either CloneCD or IMGBurn and trying to verify the resulting CD with IMGBurn the CD show to be written in Mode2/Form2 instead of Mode2/Form1. Beforing the burn, the image files are shown to be Mode2/Form1 (as required for mk3) and I cannot find a setting to change this, but for some reason they always come out in form2 and are not recognized by the mk3. However, when I burn V26 image file to a CD it comes out as Mode2/Form1. Could it be the actaul image file? I noticed in post #14 there is mention of using a custom altered software to change the TOC but I couldnt figure out how to do that. If anyone has experience with this I would greatly appreciate it! Thanks in advance.



Panos
2001 740iL
2002 M5
1999 540i.6 (for sale)
1997 540iA (totalled)
1994 540iA (sold)

Last edited by panos; 05-12-2008 at 02:38 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 04:10 AM.
vBulletin, Copyright 2020, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.