Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Navigation System
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-04-2009, 12:10 PM
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Columbus
Posts: 6
mommy-of-4-kids is on a distinguished road
Unhappy Triangle indicating my position doesn't move & not properly located on map. HELP!

I have an MKII.

I just updated my software to the most current version relevant to my unit. Worked fine.

My PDOP is <5. I have several satellites with S/N higher than 10. I am receiving 8 satellites.

Dead-reckoning signalling is working properly. Gyro is workin properly.

I compared my location coordinates with my friend's portable GPS and the system has me in the correct spot.

BUT..............

The triangle indicating my position does not move at all when I drive. It spins, but it does not move forward.

I am not placed properly on the map. Sometimes I am 5 miles away...sometimes elsewhere, although I am always in my city. I have owned the car since fall. It has had plenty of driving time to "find itself." Actually, I do have proof that the GPS knows my correct coordinates, so I can't explain this at all.

I can manually place myself on the map using the system's function for that. However, I am then "stuck" wherever I placed my position. I don't move; only rotate.

OCCASIONALLY (maybe every several weeks t best) the map randomly updates to my current, correct location. However, at no point does the triangle move with my car. It always stays static.

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 05-05-2009, 02:20 AM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Posts: 2,575
KiwiJochen is on a distinguished road
As per my other discussions with you, the issue is the wheel pulse signal is not present, therefore the Mk2 does not update its position
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 06:53 PM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.