Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Navigation System
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-18-2010, 11:53 AM
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: NY
Posts: 3
Auto Couture is on a distinguished road
Blank screen confusion- please read

Hi all,

I came here because I understand you all are the gurus of BMW nav systems!
I have a 2000 540iT with mkII nav.
I had the screen going blank like this sporatically for a while:


It would sometimes be fine, sometimes do this. Sometimes a simple turn on-off of the key would "fix" it.
Then it went blank like this and never came back. The radio still worked as did the CD changer.
Then the entire ibus system went down- no radio, turn signals, reverse lights, PDC.

I troubleshot the system for what felt like the entire day yesterday- finally I removed the nav drive and the i-bus came back to life. Radio, turns, reverse all work again but the screen was completely black (no illumination or stripe). The Nav drive's pink color plug had some corrosion on it. I cleaned it all off and hoped for the best. Plugged it back in and no luck, but the screen is illuminated and has the stripe again.

Am I right in assuming the drive is just bad? Are there any things I can try to bring it back from the dead before hunting down a new unit?

Thanks so much for reading guys, and in advance for any info you can share!
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 03-19-2010, 12:41 PM
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: NY
Posts: 3
Auto Couture is on a distinguished road
nobody?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-19-2010, 01:18 PM
Brian-bmw's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Peachtee Corners, GA
Posts: 1,192
Brian-bmw is on a distinguished road
It sounds like you have a bad navigation computer. The blue plug is the main plug with the power, I-Bus, signals to the display, etc. If the whole I-Bus goes down, and removing the nav computer solves it, that is a pretty strong indicator. (That and the blank screen is a dead giveaway-- the nav computer is the thing that runs the display.)
__________________
SOLD
2000 E38 750iL Highline Edition, Upgraded with the lastest 2006 X5 Electronics
MKIV Navigation, 16:9 Display, Bluetooth, TV/Video with Backup Camera, Sirius, and Aux Input
Reply With Quote
  #4  
Old 03-19-2010, 02:04 PM
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: UK
Posts: 698
big bob is on a distinguished road
A MKII nav supports 16:9?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-19-2010, 04:21 PM
Brian-bmw's Avatar
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Peachtee Corners, GA
Posts: 1,192
Brian-bmw is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by big bob View Post
A MKII nav supports 16:9?
Yup. I have hooked up a couple MKII computers to a 16:9 screen.
__________________
SOLD
2000 E38 750iL Highline Edition, Upgraded with the lastest 2006 X5 Electronics
MKIV Navigation, 16:9 Display, Bluetooth, TV/Video with Backup Camera, Sirius, and Aux Input
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2010, 05:40 PM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Posts: 2,575
KiwiJochen is on a distinguished road
I'd suspect water damage in the nav, especially if the plug had corrosion on it
Reply With Quote
  #7  
Old 03-22-2010, 01:58 PM
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: NY
Posts: 3
Auto Couture is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Brian-bmw View Post
It sounds like you have a bad navigation computer. The blue plug is the main plug with the power, I-Bus, signals to the display, etc. If the whole I-Bus goes down, and removing the nav computer solves it, that is a pretty strong indicator. (That and the blank screen is a dead giveaway-- the nav computer is the thing that runs the display.)
Thank you Brian, that was my thinking as well. Wasn't sure if I had the dreaded blank screen seeing the stripe though.

Kiwi- yes, I agree
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 05:03 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.