Xoutpost.com

Xoutpost.com (https://xoutpost.com/forums.php)
-   Navigation System (https://xoutpost.com/electronics/navigation-system/)
-   -   Audio/NAV Issues... Help Please (https://xoutpost.com/electronics/navigation-system/89226-audio-nav-issues-help-please.html)

JAXX5 09-19-2012 07:50 PM

Audio/NAV Issues... Help Please
 
1 Attachment(s)
'01 X5; 4:3 display; mk II cd based Nav drive; DICE mediabridge 1500.

I am having multiple issues with my audio system. It had been functioning flawlessly. Now after 3 minutes exactly of playing (each time), there is no volume. The orange light stays on. Addtionally I noticed that the relay on the passenger side for the nav was getting extremly hot. It was cheap enough, I replaced it. That didnt help.

So now in addition to the 3 minute no volume issue, (and I am sure due to my monkeying around with relays and fuses), the other day the screen started intermittingly freezing up. Finally, the screen now displays only the following... Any suggestions please? I've removed the nav unit and double checked the connections. That didnt help either. Can someone provide an assist on trying to figure this out please... Thanks

JAXX5 12-28-2012 09:02 PM

LandRover Nav Compatibility
 
1 Attachment(s)
I have acquired a Land Rover mkIII nav unit (see below), but it doesnt seem to be compatible with my '01. Somehow I thought it was plug and play. I have a BMW OEM software upgrade disc - v32, but the Land Rover unit wont read it. Does it have to be flashed, or do I need some other piece of software. Appreciate the assist thanks.

Roy in GA 12-30-2012 01:04 AM

Check neiloakley web site to see if he has any update OS for a Rover MKIII. BMW OS won't work.

JAXX5 12-30-2012 10:12 PM

Quote:

Originally Posted by Roy in GA (Post 914216)
Check neiloakley web site to see if he has any update OS for a Rover MKIII. BMW OS won't work.

Thanks. Much appreciated.

JAXX5 01-03-2013 09:22 AM

Pardon My Ignorance
 
Quote:

Originally Posted by Roy in GA (Post 914216)
Check neiloakley web site to see if he has any update OS for a Rover MKIII. BMW OS won't work.

Roy I'm not too savvy on disc burning, but I found the files on the oakley site. I downloaded. Now I'm suppose to burn an image CD right? I tried one, but after the initial "software will be loaded" screen message, the system just seem to stall. Could be a bad burn rght? Any other advice you can provide?

paulvasey 01-06-2013 07:59 AM

hi ja, did you sort your disc out ? i too am having probs with burning disc off oakley site. if you managed it what did you do?

JAXX5 01-13-2013 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by paulvasey (Post 915192)
hi ja, did you sort your disc out ? i too am having probs with burning disc off oakley site. if you managed it what did you do?

Hey Paul, I've been kinda busy so I havent spent much time with it. I have an md appointment this week, so right after that I'll spend some time with it. Stay tuned

JAXX5 03-31-2013 06:16 AM

Quote:

Originally Posted by paulvasey (Post 915192)
hi ja, did you sort your disc out ? i too am having probs with burning disc off oakley site. if you managed it what did you do?

*** UPDATE ***
I gave up trying to burn OS disc. I just couldn't get the darn thing to stay in english. Seemed to function, but just not in my language. So I broke down and bought a dvd based nav upgrade. All good now.

JAXX5 04-22-2017 04:58 PM

I hate to revise an old thread but I had new problem. Dashboard signal light nonfunctional, along with radio issues. I ended up finally going widescreen and I think I'm back in business again! But get this... the retro brackets to install the widescreen, availability defies logic. I could order as many of the driverside p/n 65900140347 as I wanted, but the passenger side 65900140348 is discontinued and otherwise not available. Huh?


All times are GMT -4. The time now is 03:46 PM.

vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved.