Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X3 (E83) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-10-2012, 12:27 PM
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: NYC
Posts: 1
NYC05X3 is on a distinguished road
Out of 1 year storage- Audio now not working

Out of 1 yr storage - No Radio audio (bluetooth included)
A few weeks ago I purchased a friends x3. It was sitting in his driveway for a year. He claimed to have started it every week or so. Nonetheless the audio doesn't work. My bluetooth can connect to the car, however no audio can be heard.

As for the radio, it turns on and is functional, except no audio. My other friend works for Autologic and he scanned the car. Cleared 30 or so faults, but there were none with the radio. In addition to scaning the car he took the car out of 'transport mode' which would disable the a/c and radio. We also coded 'RAD' and still nothing. During scanning the radio responded to Autologic, and every thing tests out but still no audio...

ANY IDEAS???
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 02-14-2013, 09:56 PM
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: UK
Posts: 698
big bob is on a distinguished road
Water damage to the amplifier?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2013, 11:34 PM
TerminatorX5's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stafford, VA & Harrisburg, PA - USA
Posts: 5,735
TerminatorX5 is on a distinguished road
you did check all the fuses, right? and the DSP (if so equipped) responded to the computer, right?

it seems that you have some mechanical issue (EDIT: ) *with a connector being loose or dislodged* or a fuse issue - the radio itself has a fuse on it, separate from the fuse bank...

you did not specify if your car has navigation (radio located in one spot) or has no navigation (radio is in diff location).

Please, give us more technical details about the ride, other then your nickname, it is hard to tell what your 2005 X3 has... or, doesn't have...
__________________
E53 X5 4.6iS
147K mi - Sold May 2013
Tireprints left in:
USA, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Russia

E53 X5 4.8iS built 2005-10-17
66200 mi - June 2012
96000 mi - June 2013
112000 mi - June 2014
OEM fire extinguisher
OE first aid kit
OE tow hitch
OE TV module
OE aspheric mirror
K&N air filter
black/white badges
rear camera
4-channel video recorder

Here is the list of things I have done to the X

Last edited by TerminatorX5; 02-14-2013 at 11:35 PM. Reason: correction of phrase
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 02:10 PM.
vBulletin, Copyright 2020, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.