Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 02-06-2020, 12:17 AM
andrewwynn's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Racine, WI
Posts: 5,326
andrewwynn is on a distinguished road
Another thought that you'll figure out when you go to measure the resistance: somebody on xo recently broke a child pins on their transmission connector. If you broke a pin it might be stuck in the other end (I forget which side is the pin v. socket side)
__________________
E53 / M54 2001 3.0i gas LHD (pair of them: his & her)
Reply With Quote

Sponsored Links

  #32  
Old 02-06-2020, 07:02 AM
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: mackay qld
Posts: 39
Gixman05 is on a distinguished road
well fark me(your right andrewwynn) after all the drama`s it was a simple fix. I will get to it after my big speal about how I come about it lol. I decided to go back over the diagnosis that the transmission shop gave me and all the faults it had about 30ish or more. so I pulled up all the faults and cleared as many as it would let me. there were a few that kept appearing and ews communication was one of them. it was only coincidence that I had brought a donor car for the pending transmission parts I would need and had already started researching a stand alone engine transplant not needing ews module etc. so considering i really had nothing to lose I decided to try a module update with ncs expert. it was the very first time I had tried anything of this so I you tubed it and away I went. all I ended up doing was recoding the ews with the latest update and it worked. so I`m guessing the low voltage or the jump start process shut down the ews and wiped the coding or the communication with the dme. anyways it works now so mystery solved. this would easily have to be the most patient I`ve been with any car I`ve ever owned. they really test your patience sometimes.
BIG THANKS to all those that have not only contributed but saved me from torching this shitter that I love haha cheers peeps
Reply With Quote
  #33  
Old 02-07-2020, 05:28 PM
andrewwynn's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Racine, WI
Posts: 5,326
andrewwynn is on a distinguished road
Low voltage long enough can fark ews


https://pmmonline.co.uk/technical/bmw-ews-tampering/
__________________
E53 / M54 2001 3.0i gas LHD (pair of them: his & her)
Reply With Quote
  #34  
Old 02-07-2020, 10:56 PM
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: mackay qld
Posts: 39
Gixman05 is on a distinguished road
Great info thx. I think i will go through and update all my modules. Will look at flashing the tcm with a rod sutphin tune anyways now that i know it's a goer. Cheers
__________________
2004 3.0d povo pack titanium silver
2005 3.0d sport black
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 04:20 AM.
vBulletin, Copyright 2020, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.