Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-12-2021, 11:38 PM
Member
 
Join Date: Sep 2021
Location: United States of America
Posts: 8
bmwfan101 is on a distinguished road
Question About E53 First Gen X5 3.0i Dashboard Potential Issue?

I own an E53 (First Gen) 2003 BMW X5 3.0i with 107k on the odometer. As of yesterday, my turn signal lights are not working in the dash, and there is no clicking sound. They work fine on the outside.

Also, I have noticed that the hazard light button if I press it, it shows up on the outside but not on the inside dash. Same for if I activate the high beams; the high beams themselves will turn on, but no light on the dash will indicate that the high beams are on. In addition, when I unlock the car, usually the headlights/taillights flash, but now when I unlock the car, the headlights/taillights do not flash.

In other words, whenever I activate a feature such as a turn signal, high beams, hazard lights, and so forth, these features on the exterior of the car seem to be working fine, but on the interior there is no light that comes up on the dash for these features to indicate that I have just activated whichever said feature.

I do not think this is an issue of a faulty battery because I just replaced the battery 8 months ago. As a result, does anyone happen to have any idea of what this could be?

Thanks in advance!
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 09-13-2021, 12:36 AM
Member
 
Join Date: Aug 2021
Location: Coquitlam, BC, Canada
Posts: 38
aheckenast is on a distinguished road
Light Control Module going bad. Had same issue, replaced with a known good used one which fixed that.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 09-13-2021, 09:41 AM
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Canada
Posts: 443
c-bass is on a distinguished road
I'm having the same issue intermittently

So far it's not that big of a problem but I'm sure we'll get there
Reply With Quote
  #4  
Old 09-13-2021, 01:14 PM
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Finland
Posts: 784
Clavurion is on a distinguished road
K-/I-bus problem between LCM and instrument cluster. It can be the LCM itself or many other things on the same bus.
__________________
E39 530dA -02 M-Sport Messing metallic
E53 X5 3.0dA -06 Sport Stratus grey
Reply With Quote
  #5  
Old 09-14-2021, 11:56 PM
Member
 
Join Date: Sep 2021
Location: United States of America
Posts: 8
bmwfan101 is on a distinguished road
Thanks for all the input and responses guys. I took my X5 to my local independent German car repair shop, and they told me that it was a lamp module.

It was interesting to see that I was not the only one on this forum who has had that specific problem with the X5.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 12:05 PM.
vBulletin, Copyright 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.