Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 03-06-2023, 09:58 AM
EODguy's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Saudi Arabia/Philippines/USA
Posts: 3,108
EODguy is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by X5chemist View Post
Do you have a scanner to read codes? Some advance scanners can read key numbers. Keys are 1-10. If all 10 keys get used up, a module replacement is necessary.
I don't know how they did it but the key place here did 2 keys for me and they both show as key 10...

Hopefully someone here knows how to do that and can explain it!!

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
__________________
"When the Team Chief said.... You're trapped in a hole with nothing but a goat and a slinky, what do you do? Stubby said, I'm not sure but it won't end well for the goat...." ~(Overheard) Last day, Phase 3, Q Course
Reply With Quote

Sponsored Links

  #12  
Old 03-06-2023, 11:40 AM
Member
 
Join Date: Jun 2021
Location: Austin, TX
Posts: 1,064
X5chemist is on a distinguished road
Interesting. Have you checked an EWS module is installed? I wonder if they removed it and reprogrammed the DME? Did they just cut keys?
__________________
'06 X5 3.0i - bought @143,123 miles (12/26/20)
Reply With Quote
  #13  
Old 03-08-2023, 08:52 AM
Member
 
Join Date: Mar 2023
Location: UK
Posts: 10
UK_3.0D Sport is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by bmw540san View Post
In my case and with the very same symptoms and after checking all the usual culprits, I discovered that I had broken wire under the rubber "snake" in the right rear upper corner
Finally got some more time to pursue this issue and although I had power just fine on the wire you found broken above I wasn't sure about the wire on pin3 at the FZV amp as it reacted to the key press but didn't show voltage without a key press.
So I bypassed the whole wire from FZV to GM3 with a temporary wire through the car interior. No response... Tried the key resync that I have tried a million times before and the locks cycled and all working!

I removed the rubber boot and some headliner but no exterior signs of a wire break. I must have disturbed something though as when I removed the bypass wire the remote still works.

I will monitor the situation but if it stops working again it won't be too difficult to splice in a repair section.

So a big thanks to bmw540san and thanks all for all your input.
__________________
2006 X5 3.0D Auto RHD
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 06:14 PM.
vBulletin, Copyright 2023, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.