Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-25-2009, 02:08 PM
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Elgin, Scotland
Posts: 3
Chris84 is on a distinguished road
Angry 2002 X5 Radio/Satnav & battery dying

Hi,

Got a pretty strange one, about a month ago after coming back from a two week holiday, I had parked the car in an airport car park, when i returned the people at the car park had moved the X5 to the collection point, went to it, loaded the suitcases and.... yep the battery was dead! this being 30 mins after they had moved it.

So anyway we got a jump and it started fine, had some lights up on the dash for the suspension and the radio/cd wouldn't turn on but the satnav was working fine.

After we got home... 3.5 to 4hrs drive, unpacked everything and it started fine, nipped out to get some shopping.. suspension lights are now not showing but the radio/cd still not working.

Continues to start fine for the next two days, radio still not working, day 3 and battery is flat again.... Jump start again, runs fine for 4 days still no radio... apart from when the windscreen was getting replaced it came on.... ignition was on, thought woo! tried it again later on and nope back to no radio

The day after.... battery dead....

Figured although the timing is pretty poor these may be separate issues, poss caused by the battery dying or the jump start?

Was the original OEM battery so i went and replaced it, although i knew this wasnt going to sort the radio out i thought at least it will start and not go flat again...... err i was wrong! Flat again a week later! prior to this i had been searching on the net for a fix on the radio/cd issue so whilst i had all the stuff out i tried taking fuses out, reseating the connection under the black panel and discharging the whole thing using the terminals when i was swapping over the battery. Made no difference though.

Pretty stumped, the alarm and imob is drawing 2 amps when locked and the battery is holding a charge when you check it and is being charged fine by the alternator, only fault code was the battery.

The radio power light comes on and the screen is fine, no stations or tuning, satnav is to the right hand side as normal, can hear a slight hiss from the tweaters on the dash, about a week ago the radio power light wouldn't come on and the satnav was playing up a bit but it's OK now and still no Radio/CD.


Anyone got any ideas?

Any help would be much appreciated!
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 09-27-2009, 08:18 PM
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Elgin, Scotland
Posts: 3
Chris84 is on a distinguished road
Just been looking through the net again... Is it possible that leaving the car unlocked in the two week period would have caused the battery to drain? Causing the problem with the radio, i've read they don't like having no power :\
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2009, 11:18 PM
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Flagstaff, AZ
Posts: 5
zimdude is on a distinguished road
Did you ever figure out how to stop the hiss? My X5 4.4i has the same hiss out of the tweeters in the door. The stereo can be on or off and it still hisses. I have nav, and no issue with battery or stereo. All works perfectly except for the annoying hiss!
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2009, 04:36 PM
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Elgin, Scotland
Posts: 3
Chris84 is on a distinguished road
Hey, the X5 is at the 2nd garage now, the first one didna even get as far as the stereo, it's at a BMW main dealer now, I'm away for a couple weeks on holiday, give me a shout at the end of the month and will hopefully have an answer for you!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
battery, e53, flat, radio

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 05:58 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.