Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-05-2012, 03:16 PM
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Spokane, WA
Posts: 7
pgage is on a distinguished road
Unhappy pdc sensor wire melted. Can't get working...

I had one PDC sensor on rear bumper not working (left). We finally had some nice weather so I went out to investigate. After removing the harness around that sensor I was able to see a couple of the wires were melted. Straightforward enough. So I spliced in some new wire and reattached the sensor, but it is still not working.

I tested that sensor with some of the other sensor locations and it would work fine - likewise working sensors did not work when plugged into this repaired port. So clearly there is something still wrong with this port.

My next step is to remove the entire lower bumper and inspect the entire harness, but before I do that I wanted to ask if there was anything I needed to do to "reactivate" the sensor, post fault. I already reset the fuse and had turned the PDC on and off with the dash button (many times) but that didn't do anything. The other sensors activate immediately when I replug them in, so I am still thinking it must be a local issue.

Is there something I am doing wrong with this splice? I have cut back the wire until it is not black/burned and then scraped it some to improve contact. Still no joy.

Any ideas?
Attached Images
  
Reply With Quote

Sponsored Links

Reply

Bookmarks

Tags
4.4, e53, parking sensor, pdc, wiring

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 09:19 AM.
vBulletin, Copyright 2022, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.