Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E70) Forum
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-30-2019, 10:08 PM
Member
 
Join Date: Sep 2019
Location: Austin, TX USA
Posts: 4
greg328 is on a distinguished road
Weird no-start problem when warm--2011 X5 35i

Searched several forums, could not find info re: my particular issue:

Over the past week, my 2011 X5 6-cylinder has exhibited a weird, sort of random no-start condition when warm. After a drive and park, car will not start with key inserted and start button pushed. I do hear the pump clicking (once), but will not start. Several button-push attempts in the first 2 minutes yield no satisfaction. If I wait another minute or two, car starts right up as normal, as strong as you'd like.

Weird.

Battery is fresh.

If memory serves, I think the cluster display may be showing an "!" in place of the "key" image. I've tried both my keys, problem occurs with both.

At first I was thinking I've got a bad starter, and the bendix is just situated on a bad tooth. Now I'm not so sure--I think it's possibly an immobilizer issue--key is not being seen, then is IS seen.

If this is caused by a bad battery/ground/starter--why does it start normally sometimes, and not so much when warm? But then WILL start--when warm???

Like I said, weird!

Has anybody had something similar occur, and perhaps found a cure? I've got a third-party warranty that "should" cover this, should I bring it in for service, but I'd rather try to tackle it first myself.

Seems I saw a Youtube video regarding a common BMW immobilizer issue, with a bad relay causing similar problems, but I can't find it now.

Any assistance will be appreciated,

Greg
Austin TX
Reply With Quote

Sponsored Links

Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 05:40 PM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.