Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E70) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-12-2014, 12:50 PM
RedStangPerth's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Perth
Posts: 5
RedStangPerth is on a distinguished road
Bloody Screen

Hi Guys, Dave from sunny Perth. Well too bloody hot Perth 44 degrees C yesterday and 43 degrees C today so staying indoors and catching up on some research.
Just wondering if anybody is having the same problem and if they found a fix.
Read a few threads but they seem to stop before anyone has any real answers so thought Id start this again as by the sounds isnt a common problem.
Ive got a E53 2003 I think with the mk3 screen (large but no nav). First pixels started to disappear as if they were rubbed out leaving 10 odd grey irregular shapes. This happened end of last summer, about March, then the weather became a little cooler and they all came back for 6 months. Radio and CD still work fine. Weather started getting cold and they came back for a few months with no sign of any previous damage. Was great over our colder months around 18-22 degrees C. Summer and hot weather came back and last October pixels started their same tricks. Another month or so and then backlighting went out suddenly. No real issues except the pixels and no warning. Everything still works fine...... when i can see it.
I have read a few threads mentioning there are backlight globes for the screen. Cant find anything else about them and also a Diode numbered J4S47 but no one could find out any more info.
Ive had a bit of a look but dont want to poke where Im not suppose too. As the radio still works. And I only mention the weather as my dash pixels look perfect in winter and shocking again in summer.

Any news would be appreciated.

Cheers
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 01-12-2014, 12:53 PM
RedStangPerth's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Perth
Posts: 5
RedStangPerth is on a distinguished road
Whoops wrong forum. Ill move it to E53
Reply With Quote
  #3  
Old 01-12-2014, 01:32 PM
TerminatorX5's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stafford, VA & Harrisburg, PA - USA
Posts: 5,735
TerminatorX5 is on a distinguished road
since it seems to be temperature related, i would suspect that the ribbon cable has a rust spot or a poor contact... repairable, as per some posts that i had seen...

on the other hand, the whole screen can be replaced, look for search terms SHARP and SCREEN in your search criteria, there is a huge thread referencing a Sharp part number for the screen, and that screen is available on ebay...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 03:46 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.