Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Bluetooth
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-30-2014, 10:54 AM
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 5
bartolome1 is on a distinguished road
BT disconnects after 5 seconds. Android issue or ULF ?

Hi all.

I apologize if this has been discussed before but I can't find a definitive answer.

I have a 2003 M5 (MY 02/03) and retrofitted BT using a 3rd generation ULF (84216934961).

The phone is a Motorola MotoX (first gen. 2013).

The eject box is a newer box with a FAKRA and a female 18 pin ELO (black) connecter. I didn't realize that I needed a male-to-male adapter to make this work (84109205271) so in the meantime I'm jumping pins 1 and 17 to get into pairing mode.

My issue is that the phone disconnects from BT after about 5 seconds. I can manually reconnect, but it will just disconnect after 5 seconds. I can place calls from the nav screen however BT will just disconnect and the call will resume through the phone.

I can sometimes place a call, manually reconnect to BT, and then hear a second of the audio through my car but then it'll just disconnect again.

It does appear that the phone and car can communicate, but the connection isn't persistent.

Some googling tells me that it might be an issue with Android. Or it could be that I'm using an old ULF module.

All I really want is to make phone calls over BT. I don't really care about voice assist. Should I just be looking for a TCU ? If so, what should I be looking for ? I presume I should find one with a PK, which I believe stands for "pairing key".

Sorry for all the questions, but I appreciate any pointers you might all have.

Thanks.

Last edited by bartolome1; 11-30-2014 at 12:18 PM.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 11-30-2014, 07:27 PM
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 5
bartolome1 is on a distinguished road
I think it's the phone. I paired up an old iphone 3G and it stays connected.

Time to source a 13th gen ULF module.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 12:36 AM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.