Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Mobile Electronics Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-03-2016, 09:50 PM
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: America
Posts: 2
timmayiscrazzay is on a distinguished road
MID issues during Eonon install E53

Hi guys,
I ran into an odd issue with the MID during the installation of an Eonon 5166x in my 2003 X5 with business cd. First I will tell you that the MID does not have a DSP button on it but I beleive it has a DSP amp. In the right rear compartment there are 2 small subwoofers, in the left rear compartment there is a single Lear amp and no CD changer. Under the spare tire theer is an empty box with no radio unit in it. I installed the "plug and play" Eonon unit and big surprise, I know, no sound. So I dug around on this awesome forum and found that my next step should be to move cd changer to the amp and power it up with cd changer wires (B+, GND, and iBus) and leave the MID plugged in out of the way. This worked well except for one minor detail, the MID does not come on with the ignition any more. When I turn the ignition off for more than a minute or two and then turn it back on I have to push the power button on the MID to get sound. Its like the MID no longer gets the wake up signal when the key comes on. I am hoping somebody on here has seen this before and may have a work around for it. Any help would be great and thanks!

Tim
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 04-06-2016, 10:46 PM
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: America
Posts: 2
timmayiscrazzay is on a distinguished road
Still working on this

I tried to add an acc. wire to the cd player in the rear thinking maybe an ignition source with key on might send a wake up signal to th MID. Still the same....anyone out there?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-08-2016, 02:57 PM
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Richmond, VA
Posts: 178
David D is on a distinguished road
FWIW, you've posted in the "correct" forum, but you may have better luck re-posting in the E53 Forum as there's more traffic. Seems like most of the stereo install posts wind up over there.
__________________
_________________
David

2005 4.4i Sport
1986 Porsche 911
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 12:17 PM.
vBulletin, Copyright 2020, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.