Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Navigation System
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-17-2006, 02:03 PM
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 1
dth122 is on a distinguished road
DVD searching

I have a 2005 X5 and was wondering if it's standard practice for the nav DVD drive to always be running, searching the disc. The Power LED is also continuously flashing, though I'm not sure what that indicates. Otherwise, the navigation seems to work fine. I have noticed this in the morning after the car has been parked and off for 12+ hours.

Is this normal operation? If not, is there a fix?

Thanks.
- Dave
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 09-21-2006, 05:15 PM
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: West Yorkshire
Posts: 12
cobra_mark is on a distinguished road
Same here on my e39 but the screen flickers and if I hold down the eject button it starts up abd the power LED stays on, Finger off the eject button and it resets!!
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2006, 03:00 AM
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 438
RichardP1 is on a distinguished road
The Nav computer powers up as soon as the is any iBus activity, things like opening doors, unlocking the car etc. cause this.

To check that the Nav computer is powering down, leave the boot (trunk) open so you can see the nav computer and leave it for a couple of minutes. The red light should go off, but as soon as you open or close a door the light will come on again.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-22-2006, 06:51 AM
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: UK
Posts: 14
catboy is on a distinguished road
its about 15-20mins on an E39...
Reply With Quote
  #5  
Old 09-22-2006, 03:52 PM
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: West Yorkshire
Posts: 12
cobra_mark is on a distinguished road
Additionally th eEject button flashes, but no 'BMW' screen. If I start the car drive it still nothing then within 20 mins bingo all is good. Then if driven every day no issues.

The power LED does come on when the door is opened, but goes off almost immediately so no 'logo' screen. The eject button flashes and I sometimes get the default blue screen from the TV with low grade graphics.

Last edited by cobra_mark; 09-25-2006 at 07:47 AM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 07:51 PM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.