Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 07-13-2021, 08:21 PM
Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Calgary
Posts: 364
Bmwe5320023.0 is on a distinguished road
I'm putting the underdash cage back in place and connecting a steering wheel is kinda tricky.
I dont remember the position it was in, I didn't mark it, and my wheels are not straight.
So I got lucky.
When I was removing it, I tried to stick in a screw driver to remove the shaft.
https://imgbb.com/RYv2r8F

Accidentally I ended up marking the steering column, which is good.
I can now align it according the the same mark on the piece that inserts inside

Reply With Quote

Sponsored Links

  #22  
Old 07-13-2021, 11:42 PM
Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Calgary
Posts: 364
Bmwe5320023.0 is on a distinguished road
Hardwiring camera. I kept the cigarette lighter of the camera to plug it in because it had an extra fuse inside.
I hardwired it to Fuse #14 which always has power
It's pin 16 on the connector
Fuse 14 is Multifunction control module 1, whatever that is

Reply With Quote
  #23  
Old 07-13-2021, 11:52 PM
Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Calgary
Posts: 364
Bmwe5320023.0 is on a distinguished road
Installed the cage back




I want to test everything now before moving on with the center console and the dash.

I screwed something up. Cannot remove key from ignition and no crank no start condition. Probably forgot to connect something
Reply With Quote
  #24  
Old 07-14-2021, 01:12 PM
Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Calgary
Posts: 364
Bmwe5320023.0 is on a distinguished road
Forgot to connect this cable


Now I can remove the key and change gears.

New challenge.

No crank no start condition.
Probably loss of sync between EWS and DME was my first thought.
So I disconnect EWS and put a fuse in ews connector, pin 1 and 2. Car cranks.
Now is the perfect time to delete EWS from DME, update DME firmware and install the remote starter.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 08:39 AM.
vBulletin, Copyright 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.