Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 11-15-2021, 01:35 PM
crystalworks's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: SA, TX
Posts: 5,907
crystalworks is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by valleyviewlawns View Post
That is the issue I am having with FoxAssist. I am logging onto the application by clicking on the FoxAssist icon on my desktop, and it goes to the page that you are seeing. It looks EXACTLY like the website. I don't understand why it is doing that.
Is it opening a browser window (chrome, firefox, etc)? Try looking on your start menu in the FoxAssist folder and launch from there.

You downloaded the .exe file HERE and installed it?

If you already did that, uninstall it and reinstall it.
__________________
2005 X5 4.4i Build 04/05 Maintenance/Build Log
Nav, Pano, Sport (Purchased 06/14 w/ 109,000 miles) (Sold 8/15 w/121,000 miles)


2006 X5 4.8is Build 11/05 Maintenance/Build Log
Nav, DSP, Pano, Running Boards, OEM Tow Hitch, Cold Weather Pckg (Purchased 08/15 w/ 90,500 miles)

2010 X5 35d Build 02/10
Nav, HiFi, 6 DVD, Sports Pckg, Cold Weather Pckg, HUD, CAS, Running Boards, Leather Dash, PDC, Pano (Purchased 03/17 w/ 136,120 miles)

Last edited by crystalworks; 11-15-2021 at 01:48 PM.
Reply With Quote

Sponsored Links

  #22  
Old 11-15-2021, 02:00 PM
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Helena, Montana
Posts: 37
valleyviewlawns is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by crystalworks View Post
Is it opening a browser window (chrome, firefox, etc)? Try looking on your start menu in the FoxAssist folder and launch from there.

You downloaded the .exe file HERE and installed it?

If you already did that, uninstall it and reinstall it.
No, it is not opening a browser, it is opening the app. The version that you linked to is V1.01.005, which doesn't recognize my password, and it won't let me log in.
Reply With Quote
  #23  
Old 11-15-2021, 02:03 PM
crystalworks's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: SA, TX
Posts: 5,907
crystalworks is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by valleyviewlawns View Post
No, it is not opening a browser, it is opening the app. The version that you linked to is V1.01.005, which doesn't recognize my password, and it won't let me log in.
Yes, sorry, I changed the link to the newer version once I realized it was the wrong one. Try the link again.

Weird that it is opening the app and taking you to a page that mirrors the web interface on their site. I can't replicate that.
__________________
2005 X5 4.4i Build 04/05 Maintenance/Build Log
Nav, Pano, Sport (Purchased 06/14 w/ 109,000 miles) (Sold 8/15 w/121,000 miles)


2006 X5 4.8is Build 11/05 Maintenance/Build Log
Nav, DSP, Pano, Running Boards, OEM Tow Hitch, Cold Weather Pckg (Purchased 08/15 w/ 90,500 miles)

2010 X5 35d Build 02/10
Nav, HiFi, 6 DVD, Sports Pckg, Cold Weather Pckg, HUD, CAS, Running Boards, Leather Dash, PDC, Pano (Purchased 03/17 w/ 136,120 miles)
Reply With Quote
  #24  
Old 11-15-2021, 02:30 PM
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Helena, Montana
Posts: 37
valleyviewlawns is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by crystalworks View Post
Yes, sorry, I changed the link to the newer version once I realized it was the wrong one. Try the link again.

Weird that it is opening the app and taking you to a page that mirrors the web interface on their site. I can't replicate that.
It is working now! Woohoo! It is updating now.
Reply With Quote
  #25  
Old 11-15-2021, 03:03 PM
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Helena, Montana
Posts: 37
valleyviewlawns is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by crystalworks View Post
Yes, sorry, I changed the link to the newer version once I realized it was the wrong one. Try the link again.

Weird that it is opening the app and taking you to a page that mirrors the web interface on their site. I can't replicate that.
Thank you for your help!
Reply With Quote
  #26  
Old 11-15-2021, 03:57 PM
crystalworks's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: SA, TX
Posts: 5,907
crystalworks is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by valleyviewlawns View Post
Thank you for your help!
No problem. Glad you got it sorted. It takes awhile to update the manufacturer software. I think it took an hour + last time I did it. Don't exit the update mode on the 530 while it's in progress.

What ended up getting the unit to talk to the software?
__________________
2005 X5 4.4i Build 04/05 Maintenance/Build Log
Nav, Pano, Sport (Purchased 06/14 w/ 109,000 miles) (Sold 8/15 w/121,000 miles)


2006 X5 4.8is Build 11/05 Maintenance/Build Log
Nav, DSP, Pano, Running Boards, OEM Tow Hitch, Cold Weather Pckg (Purchased 08/15 w/ 90,500 miles)

2010 X5 35d Build 02/10
Nav, HiFi, 6 DVD, Sports Pckg, Cold Weather Pckg, HUD, CAS, Running Boards, Leather Dash, PDC, Pano (Purchased 03/17 w/ 136,120 miles)
Reply With Quote
  #27  
Old 11-15-2021, 04:12 PM
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Helena, Montana
Posts: 37
valleyviewlawns is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by crystalworks View Post
No problem. Glad you got it sorted. It takes awhile to update the manufacturer software. I think it took an hour + last time I did it. Don't exit the update mode on the 530 while it's in progress.

What ended up getting the unit to talk to the software?
I'm not sure, but it installed the FoxAssist application correctly this time.
Reply With Quote
  #28  
Old 11-15-2021, 06:23 PM
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Ontario, Canada
Posts: 12
2004bmwx53i is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by valleyviewlawns View Post
I just received the NT530 scanner, and it is missing the BMW software, and after going through all of the steps in the manuals, FoxAssist will not load updates or software to the scanner. Just wondering if it is me, or is Foxwell having some sort of outage.
If you can, return and get something else, a well known one. For BMW I had purchase the software separately. It's a about a year now that they stopped providing updates. Even with updates it is painfully slow. But it does most of the menu. But it's very very s........l............o.......w. Look for something else.
Reply With Quote
  #29  
Old 11-15-2021, 07:28 PM
workingonit's Avatar
Member
 
Join Date: May 2021
Location: DFW Texas
Posts: 177
workingonit is on a distinguished road
do we need updates for scanning decades-old vehicles?

Quote:
Originally Posted by 2004bmwx53i View Post
If you can, return and get something else, a well known one. For BMW I had purchase the software separately. It's a about a year now that they stopped providing updates. Even with updates it is painfully slow. But it does most of the menu. But it's very very s........l............o.......w. Look for something else.
My X5 is 20 years old, my four GM vehicles range from 13-23 years old; surely my 510 software is up-to-date (enough) to scan and help me test & repair most problems. Future updates maybe forthcoming for showroom-new models, but the software probably covers my old vehicles pretty well. I'll probably never get another vehicle in my stable at my age, so it is good enough for me. Yes, it is slow.
__________________
2001 BMW X5 - E53 w/3.0i M54,
topas-blau, Leder-Montana grau
(Born on 2001-07-13, Friday the 13th)
Reply With Quote
  #30  
Old 11-16-2021, 02:03 AM
crystalworks's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: SA, TX
Posts: 5,907
crystalworks is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by workingonit View Post
My X5 is 20 years old, my four GM vehicles range from 13-23 years old; surely my 510 software is up-to-date (enough) to scan and help me test & repair most problems. Future updates maybe forthcoming for showroom-new models, but the software probably covers my old vehicles pretty well. I'll probably never get another vehicle in my stable at my age, so it is good enough for me. Yes, it is slow.
No kidding. Slow, yes. Absolutely. But for the price, hard to spend a better ~$150 to work on your E53 X5 (or any BMW pre F chassis). Recently upgraded my 3 year old NT520pro before selling it on to a new owner. Foxwell seems pretty good about updating their units and are a known commodity on this forum and others. Is INPA/ISTA better to have? Well, yeah. But they are a lot less convenient and can be a pain to set up depending on your level of computer savvy-ness.
__________________
2005 X5 4.4i Build 04/05 Maintenance/Build Log
Nav, Pano, Sport (Purchased 06/14 w/ 109,000 miles) (Sold 8/15 w/121,000 miles)


2006 X5 4.8is Build 11/05 Maintenance/Build Log
Nav, DSP, Pano, Running Boards, OEM Tow Hitch, Cold Weather Pckg (Purchased 08/15 w/ 90,500 miles)

2010 X5 35d Build 02/10
Nav, HiFi, 6 DVD, Sports Pckg, Cold Weather Pckg, HUD, CAS, Running Boards, Leather Dash, PDC, Pano (Purchased 03/17 w/ 136,120 miles)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 05:32 PM.
vBulletin, Copyright 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.