Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Navigation System
Bimmer Tool Rental
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-29-2006, 10:55 PM
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Minneapolis
Posts: 7
badfish is on a distinguished road
HUGE Navigation problem!!! Not the same old same old

Hello all, I upgraded my MKIII Navigation software up to version 24 from 17, and ever since, the sattellite doesn't track me. The software loaded fine, and it's up and running.

The sattellite shows that I'm in a city about 15 miles away, and when i go into the hidden menu, I get 0 signal, and it says searching for sattellite.

I've gone back down to software version 18, but it still thinks I'm not where I am.

Does anyone know what this could be? I'm so bummed! I just got this car!

Thanks!
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 04-29-2006, 11:04 PM
UCrewX5's Avatar
co-founder
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hockeytown, USA
Posts: 9,737
UCrewX5 has disabled reputation
Let the vehicle sit running in an open parking lot for 20 minutes and it should reacquire its bearings.
__________________

Xoutpost.com - where you come for the information but stay for the friendships
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2006, 11:50 PM
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Minneapolis
Posts: 7
badfish is on a distinguished road
ok, just got back from an 20-25 minutes in a wide open parking lot with a clear view of the skies (car running)....still doesn't work. Do you have any other ideas?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-30-2006, 01:36 AM
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: X5world
Posts: 96
Seedar is on a distinguished road
I'm guessing, but a cold boot might be worth a try...

ie. disconnect your battery, leave for 2-3 minutes and then reconnect.

rgds,
Seedar.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-30-2006, 04:01 PM
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Minneapolis
Posts: 7
badfish is on a distinguished road
Seedar, thanks for the help. I've already tried that, I left it disconnected for about 15 minutes, and it still isn't working....I'll try waiting in a lot with it running for a longer period of time, I guess...
Reply With Quote
  #6  
Old 04-30-2006, 07:02 PM
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Minneapolis
Posts: 7
badfish is on a distinguished road
Just got back from 45 minutes to an hour in a parking lot, didn't work. By accessing the hidden menu, the GPS sensor says receiver error, does anyone have ideas?
Reply With Quote
  #7  
Old 04-30-2006, 07:42 PM
UCrewX5's Avatar
co-founder
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hockeytown, USA
Posts: 9,737
UCrewX5 has disabled reputation
CHeck the back of the nav drive to be sure the GPS antenna cable is plugged in securely.

If so, here's some other thoughts....

- GPS antenna may have gone bad
- cable problem between GPS antenna and nav drive
- Nav drive has gone bad

If someone is around you with a MkIII or MkIV, try swapping units to see if the problem goes away.
__________________

Xoutpost.com - where you come for the information but stay for the friendships
Reply With Quote
  #8  
Old 05-02-2006, 10:45 PM
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Minneapolis
Posts: 7
badfish is on a distinguished road
ubelieveably enough, the fix for this was to delete my previous destinations. I didn't think it would work...but I'm driving on the highway today, 24 hours after I deleted the previous destinations...and it starts giving me directions, then it updates, and all is right!

What the hell was that!! haa, but I'm so happy it's fixed!

Thanks all,
-Badfish
Reply With Quote
  #9  
Old 05-04-2006, 09:03 AM
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ft. Lauderdale
Posts: 69
Technic is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by badfish
ubelieveably enough, the fix for this was to delete my previous destinations. I didn't think it would work...but I'm driving on the highway today, 24 hours after I deleted the previous destinations...and it starts giving me directions, then it updates, and all is right!

What the hell was that!! haa, but I'm so happy it's fixed!

Thanks all,
-Badfish
So... the non-upgradable section of the Nav system software can corrupt the upgradable section and the GPS receiver?

Damn, that's new.

Last edited by Technic; 05-09-2006 at 08:10 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-04-2006, 09:27 AM
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Minneapolis
Posts: 7
badfish is on a distinguished road
being a computer guy, the only thing I can think of is that somehow the previous destinations referenced the old code. I'm not sure how this would have gone so long without someone besides me noticing!

Funny that I get hit with the rare bug, but someone's gotta go through it I guess.....

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 03:37 PM.
vBulletin, Copyright 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.