Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > Electronics > Navigation System
Arnott
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-26-2006, 05:54 AM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Posts: 2,575
KiwiJochen is on a distinguished road
Changing splash screen on a Mk3 - here's how

I did this on mine today, just to proove to everyone it can be done :-)

Full instructions and photos are here:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/293615

Jochen
Reply With Quote

Sponsored Links

  #2  
Old 12-29-2006, 11:28 PM
jammykam's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 42
jammykam is on a distinguished road
Thanks for the info Jochen. I figured out the usw_load part (well, I hadn't verified since it killed the mk3, I edited all 3 using NavTweak though) but hadn't realised about the mode2 burning. I used UltraIso which changed the cdd image from mode2 to mode1.

Well, mk3 is dead at moment, but trying to revive with a mode1 disk and modified startup screen probably doesn't help

Will gice this a go tomorrow
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2006, 05:00 PM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Posts: 2,575
KiwiJochen is on a distinguished road
Any luck?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2007, 08:07 PM
jammykam's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 42
jammykam is on a distinguished road
I've not had any luck with this unfortunately. My first port of call was to fix the broken system, so I loaded a v22.1 disk (unmodified) which brought it back to life. I then tried it with a v23 modified disk and so far no luck. I wasted a few disks cos I'd burnt it wrong. I noticed you can create a mode2 cd using Nero, but that one didn't work either.

Quote:
Originally Posted by KiwiJochen
Command line was
mode2cdmaker.exe -o "image" -v "NAV_SW" -e "dat" -ccd -f
I used m2cdmgui.exe (UbiK mode2cdmaker GUI v1.6)
When you used mode2cdmaker, I assume you used something like UltraIso to extract all the files, modified the usw_load file and then 'dragged & dropped' to the mode2cdmaker gui. If I drap&drop the iso, it just makes another image with an iso in, not the files. I assume after the '-f' you had a whole bunch of other stuff there as well.

When going up from v22, do I need to go down to something lower (to less than software 3-1/63, i.e. v21) and then back up again. Or should using a v23 disk cause it to reload? Reason I ask is because v23 has the same software 3-1/63 on it as well.

It's weird cos when the mk3 was dead, it did exactly what you said and the disk would not eject. With the new disks it just spits them straight back out again, so i assume i am doing something wrong in burning the disk.

I'm fairly happy to give any suggestions a try, now that I know I have a working v22.1 disk, at least I know it will revive should something go wrong!

thanks and happy new year.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-02-2007, 02:43 AM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Posts: 2,575
KiwiJochen is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by jammykam
I've not had any luck with this unfortunately. My first port of call was to fix the broken system, so I loaded a v22.1 disk (unmodified) which brought it back to life.
v22.1 would have been Mode2/Form1

Quote:
Originally Posted by jammykam
I then tried it with a v23 modified disk and so far no luck. I wasted a few disks cos I'd burnt it wrong. I noticed you can create a mode2 cd using Nero, but that one didn't work either.
Probably has wrong TOC. You need correct TOC for nav to recognise CD.

Quote:
Originally Posted by jammykam
When you used mode2cdmaker, I assume you used something like UltraIso to extract all the files, modified the usw_load file and then 'dragged & dropped' to the mode2cdmaker gui.
Correct.

Quote:
Originally Posted by jammykam
If I drap&drop the iso, it just makes another image with an iso in, not the files.
Of course. You tried to make a image with one .ISO file :-)
Don't make an image of an image.

Quote:
Originally Posted by jammykam
I assume after the '-f' you had a whole bunch of other stuff there as well.
-f means file name. every file has the -f in front of it. The GUI makes the command line for you.

Quote:
Originally Posted by jammykam
When going up from v22, do I need to go down to something lower (to less than software 3-1/63, i.e. v21) and then back up again. Or should using a v23 disk cause it to reload? Reason I ask is because v23 has the same software 3-1/63 on it as well.
If you have 3-1/63 loaded, then it won't load anything newer.
I made my modified OS CD v3-1/64, to ensure it would be loaded.
Or just give it the wildcard 00 version (3-1/00) and it will load regardless.

Quote:
Originally Posted by jammykam
It's weird cos when the mk3 was dead, it did exactly what you said and the disk would not eject. With the new disks it just spits them straight back out again, so i assume i am doing something wrong in burning the disk.
Wrong TOC. Nav system looks for certain files in the Table Of Contents (TOC). Thats what the modified mode2cdmaker does, it writes the correct TOC.

Regards, Jochen
Reply With Quote
  #6  
Old 01-02-2007, 08:54 AM
jammykam's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 42
jammykam is on a distinguished road
Hi Jochen

Looks like I need to modify the sw version then, is it in the usw_load file? I'll do a search to find out what string to change, do remember reading this before.

I've sent you a PM with my email address, could you email (or put on megaupload) the modified mode2cdmaker that you are using.

Thanks,
Kam
Reply With Quote
  #7  
Old 01-02-2007, 01:54 PM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Posts: 2,575
KiwiJochen is on a distinguished road
Instructions are all here:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/293615
Reply With Quote
  #8  
Old 01-02-2007, 05:44 PM
jammykam's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 42
jammykam is on a distinguished road
Jochen, brilliant stuff mate, you seem to have done the impossible and updated the logo of a mk3 system!

I can verify this works, I've just created a "v3-1/64" disk (modded v23 disk) and loaded with a custom splash screen. Woohoo!

You need Jochen's updated mode2cdmaker so that it writes the correct TOC. I've uploaded to rapidshare http://rapidshare.com/files/9948166/...maker.rar.html

If you need a easy to use hex editor try http://www.chmaas.handshake.de/delph...2.htm#download
It's freeware and you don't need to "install" it and clutter up your system.

Jochen, one thing I have noticed now though is that the splash screen doesn't come up straight away (i.e. when I open the door), only very briefly when I put the key in. I'm gonna keep checking this. I know it isn't anything to do with your instructions since other users have complained about it. My splash screen is actually smaller than the original ==BMW== one, so guessing it is not that. Any ideas?

thanks again, you're a genius

Last edited by jammykam; 01-02-2007 at 06:00 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-02-2007, 08:37 PM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Switzerland
Posts: 2,575
KiwiJochen is on a distinguished road
Splash screen comes up when nav is booting only.

So if you turn off ignition, and then turn imediately back on, you get no splash screen, as nav is already booted.

But if you unlock car, wait a bit for nav to boot, open drivers door - splash screen will show.

This is all linked to the boot process for the nav computer. Can't change it :-)

Glad you got your Mk3 working !! Yay....
Reply With Quote
  #10  
Old 01-03-2007, 03:20 PM
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Venice Italy
Posts: 115
Symbian is on a distinguished road
Hi all, hi Jochen

I didn't understand what and where should I change in hex editor to get a "wild" version of sw so I haven't to charge a previous version before charge modified mine...
Someone can explain me please?
Thnks
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 02:58 PM.
vBulletin, Copyright 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.