Home Forums Articles How To's FAQ Register
Go Back   Xoutpost.com > BMW SAV Forums > X5 (E53) Forum
Fluid Motor Union
User Name
Password
Member List Premier Membership Search Today's Posts Mark Forums Read

Xoutpost server transfer and maintenance is occurring....
Xoutpost is currently undergoing a planned server migration.... stay tuned for new developments.... sincerely, the management


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11221  
Old 07-12-2019, 10:41 PM
Premier Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: DFW
Posts: 979
LVR is on a distinguished road
Is that a Sierra truck you have?
__________________
2004 E53 X5 4.8is

PREVIOUS

2004 E53 X5 4.4 Sport
2011 E70 X5 3.0D with Aero kit
2009 E71 X6 50i Sport
2009 E70 X5 50i Sport
2007 E60 540 M Sport LCI (All time favourite car)
2007 E70 X5 4.8i Sport
2005 E53 4.8is
2003 E53 3.0 Sport
Reply With Quote

Sponsored Links

  #11222  
Old 07-12-2019, 11:21 PM
crystalworks's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: SA, TX
Posts: 4,026
crystalworks is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by LVR View Post
Is that a Sierra truck you have?
Close. It's my FIL's Silverado. Forget the year.

I'm excited to see it up there and mounted too fellas. But that will be a bit as I need to order the rail kit first. The E61 is taking priority right now to get it up and running. Never ceases to amaze me how mistreated most BMW's are. Wagons seem to take it even harder. Having to repair much more than anticipated, replace missing trim, broken parts, etc. No such thing as a cheap BMW right?
__________________
2005 X5 4.4i Build 04/05 Maintenance/Build Log
Nav, Pano, Sport (Purchased 06/14 w/ 109,000 miles) (Sold 8/15 w/121,000 miles)


2006 X5 4.8is Build 11/05 Maintenance/Build Log
Nav, DSP, Pano, Running Boards, OEM Tow Hitch, Cold Weather Pckg (Purchased 08/15 w/ 90,500 miles)

2010 X5 35d Build 02/10
Nav, HiFi, 6 DVD, Sports Pckg, Cold Weather Pckg, HUD, CAS, Running Boards, Leather Dash, PDC, Pano (Purchased 03/17 w/ 136,120 miles)
Reply With Quote
  #11223  
Old 07-13-2019, 12:59 AM
EODguy's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Saudi Arabia/Philippines/USA
Posts: 933
EODguy is on a distinguished road
Nice!

You know there's a company that sets up carriers with a belt-fed, right? Just saying...


Sent from my SM-A730F using Tapatalk
__________________
"When the Team Chief said.... You're trapped in a hole with nothing but a goat and a slinky, what do you do? Stubby said, I'm not sure but it won't end well for the goat...." ~(Overheard) Last day, Phase 3, Q Course
Reply With Quote
  #11224  
Old 07-13-2019, 01:53 AM
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Texas
Posts: 450
snik is on a distinguished road
Damn dude. 3. Lemme get one. Shit. Lol.
Are there any more left at said dealer?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Black on cream 04 4.8iS
Black on black 330i ZHP auto
Imola on black 01 M3
Reply With Quote
  #11225  
Old 07-14-2019, 01:27 PM
740ilDuke's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Greenville, NC
Posts: 416
740ilDuke is on a distinguished road
New tensioner pulley on the supercharger. It was fun to find, as it's not located in any manual or diagram. I also replaced 2 coolant hoses on the top side & topped off with BMW blue.

Pulled the cats off due to bank 2 codes, so now it's loud as hell. Going to put some mufflers in their place.

Next up, check spark plugs on bank 2 and charge the AC system.

After that, I'll be basically down to cosmetics. Some fresh paint on the front and back and it'll look & drive like new.
__________________
740iLDUKE
01' DINAN 7 S62 Swap - Stratus Grau
(1587 produced in SG 440)
02' 4.6is DINAN X5 S2 Supercharged
833/3258 produced | 1/27 Dinan X5's
85' BMW 635csi, 60k miles
Greenville, NC
Reply With Quote
  #11226  
Old 07-15-2019, 08:33 PM
srmmmm's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: DFW, Texas
Posts: 836
srmmmm is on a distinguished road
Swapped out the AutoZone MAF I had for an OEM to chase a fluctuating idle and random SES light. No more non-OEM for me. Forgot to reconnect the harness though . Drove for two days trying to figure out why I was in Transmission Failsafe Mode and thought I had perhaps discovered how long the original fluid would really last.


Decided to take a second look under the hood and saw the open connector . Hooked it back up and everything is fine again.


Memory is the second thing to go.....I forget the first.


2002 X5 3.0 361,100 miles
2014 428i 63,900 miles


2004 325i Sold at 123,600 miles
2001 325i Sold at 66,000 miles


1970 Firebird Under restoration - no reassembly progress but the engine goes on the dyno next month
Reply With Quote
  #11227  
Old 07-18-2019, 11:05 AM
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Houston TX
Posts: 151
Mouse is on a distinguished road
New wipers! lol Let's see how long these last. Got the Trico's. Also detailed the interior including shampoo front, rear, and cargo carpet. Tempted to pull the factory Avin screen protector off and raw dog it since I noticed a few scratches on it.
Reply With Quote
  #11228  
Old 07-18-2019, 11:22 AM
andrewwynn's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Racine, WI
Posts: 4,988
andrewwynn is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by srmmmm View Post
Swapped out the AutoZone MAF I had for an OEM to chase a fluctuating idle and random SES light. No more non-OEM for me. Forgot to reconnect the harness though . Drove for two days trying to figure out why I was in Transmission Failsafe Mode and thought I had perhaps discovered how long the original fluid would really last.


Decided to take a second look under the hood and saw the open connector . Hooked it back up and everything is fine again.

Cleaned MAF a while back. After doing the secomd car I start for a test drive and quickly get SES. Same thing I never plugged it back in yeeesh.
__________________
E53 / M54 2001 3.0i gas LHD (pair of them: his & her)
Reply With Quote
  #11229  
Old 07-18-2019, 11:23 AM
Overboost's Avatar
//Binary is in my DNA
 
Join Date: Apr 2006
Location: Huntersville, NC
Posts: 2,072
Overboost is on a distinguished road
Updated my iBus app to version 2.1.3.1 that released today. It fixed my double DSP signal being sent at startup where I had a short burst of sound and then 1 second later normal sound.
Reply With Quote
  #11230  
Old 07-18-2019, 11:23 AM
andrewwynn's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Racine, WI
Posts: 4,988
andrewwynn is on a distinguished road
I did this: AWR-fix: Front Wheel Bearing Remove & Replace
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...4&share_type=t
__________________
E53 / M54 2001 3.0i gas LHD (pair of them: his & her)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -4. The time now is 12:52 PM.
vBulletin, Copyright 2020, Jelsoft Enterprises Ltd. SEO by vBSEO 3.6.0
2017 Xoutpost.com. All rights reserved. Xoutpost.com is a private enthusiast site not associated with BMW AG.
The BMW name, marks, M stripe logo, and Roundel logo as well as X3, X5 and X6 designations used in the pages of this Web Site are the property of BMW AG.
This web site is not sponsored or affiliated in any way with BMW AG or any of its subsidiaries.